Пунш - один з найзнаменитіших зимових напоїв, які завжди зігріє в холоди і допоможе позбутися від застуди, що починається.
«Дванадцяту ніч» (5 січня, напередодні останнього дня різдвяних свят у Британії) відзначати прийнято в саду, ще з язичницьких часів, коли плодові дерева «благословляли» співом і злиттями. Напої для таких пирушок роблять з сидру, в нашій версії присутні також яблучний бренді з Сомерсета і терновий джин - для пущого веселощів.
Вихід напою: вистачить на велику компанію.
РЕЦЕПТ «УЛЮБЛЕНИЙ ПУНШ ГУЛЯК» рецепт журналу Jamie Magazine
ТРЕБА:
500 мл яблучного бренді або кальвадоса500 мл тернового джина500 мл лимонного сока500 мл пряного сиропа250 мл лимонного шербета1,5 л вичавленого яблучного сока1 л ігристого сухого сидраЗаморожена їжовикаРублене яблуко і дольки лимона за смаком
Лимонний шербет:
Цедра 6 лимонів плюс 200 мл сока100 г цукрової пудри
Пряний сироп:
1 паличка коріци5 шт. гвоздики2 зірочки аніса2 зелених стручка кардамона1 стручок ван Трохи тертого мускатного горіха500 мл холодної води350 г цукрової пудри
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Для приготування шербета витолочь лимонну цедру і цукрову пудру, потім додати лимонний сік. Підігріти, щоб розчинився цукор. Відцідити в банку (можна зберігати в холодильнику).
2. Для пуншу прогріти в каструлі на повільному вогні всі інгредієнти, включаючи лимонний шербет, разом з їжачею, яблуком і лимоном.
3. Подавати гарячим у чашках, оформлених по краю цукровим піском, або охолодженим - у цьому випадку перелити в чашу для пуншу.
ДО РЕЧІ: можна приготувати цей пунш заздалегідь і зберігати його в пляшках у холодильнику, тільки сидр необхідно додавати безпосередньо перед подачею на стіл.