Прекрасний компроміс між зимовими і літніми салатами і зручний, поживний і вітамінний обід.
До літа далеко, перших овочів з власної грядки треба ще почекати з місяць, а то й більше, але вже хочеться свіжих салатиків і чогось легкого. Ця страва - прекрасний компроміс між зимовими і літніми салатами, крім того, це ще й зручний, поживний і вітамінний обід, який можна взяти з собою на роботу - адже якщо дати йому настоятися 2-3 години, то він стане ще смачнішим.
РЕЦЕПТ САЛАТУ З ЯБЛУКАМИ, ШПЕКОМ І СИРОМ
ТРЕБА:
2 соковитих хрустких яблука100 г сиру типу «Фонтіна» 50 г шпеку (сировяленої шинки) 1 кущик селери (стеблі з серцевинки) 4-6 редисок2 ст. л. майонеза1 ст. л. лимонного сока1-2 ст. л. кедрових горішківСоль
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Порізати яблуко на четвертинки, очистити від шкірки і видалити насіння, потім порізати на кубики і сбрызнуть лимонним соком.
2. Порізати кубиками селеру, шпек і сир, змішати з яблуком, додати майонез і перемішати. (Якщо майонез занадто густий, його можна розвести 1-2 ложками молока).
3. Редиску можна порізати кубиками і додати в салат або порізати на кружечки і залишити для прикраси. Спробувати, якщо треба - досолити.
4. Підсмажити горішки на сухій сковорідці.
5. Викласти салат в миску і дати настоятися 15-30 хвилин, потім посипати кедровими горішками і подавати.