Рецепт смачного пирога з брусничною начинкою

Рецепт смачного пирога з брусничною начинкою

Пиріг з брусничною начинкою - це дивовижне кисло-солодке поєднання суперполізної ягоди, пісочного тесту і повітряного білкового крему.

Брусника не тільки смачна, а й дуже корисна ягода. Її застосовують при авітамінозі та профілактиці простудних захворювань.


Бруснику активно використовують і в кулінарії: для приготування морсів, варення, джемів і, звичайно ж, випічки.

РЕЦЕПТ ПИРОГА З БРУСНИКОЮ

Що потрібно:

Тесто: 200 г вершкового масла 200 г сметани 2 ст. борошна 1 ст.л. панувальних сухарів 3 ст.л. брусничного джему 500 г свіжої брусники 1 жовток щепотка солі

Крем: 230 г цукру 3 білки 70 мл води

олія - для змащування форми

Як приготувати пиріг з брусникою:

  1. Розм'якшене вершкове масло викладіть у глибоку миску, додайте сметану і сіль. Змішайте вінчиком до однорідності, але ні в якому разі не збивайте. Введіть сіяне борошно і замісіть еластичне тісто. Сформуйте кулю, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 20 хвилин.
  2. Розкатайте тісто в коло товщиною приблизно 7 мм і перекладіть його в форму для випічки, змащену рослинною олією. Сформуйте бортики.
  3. Присипте тісто панувальними сухарями, потім рівномірно розподіліть брусничний джем і свіжу бруснику. Бортики пирога змажте жовтком.
  4. Духовку розігрійте до 220 ° С, випікайте пиріг протягом 30-35 хвилин. Готову випічку остудіть до кімнатної температури.
  5. Для білкового крему як слід охолодіть 3 білки.
  6. У невелику каструльку налийте воду, додайте цукор. Поставте на середній вогонь. Доведіть сироп до кипіння і варите протягом 5-7 хвилин на повільному вогні, постійно завадячи.
  7. Дістаньте з холодильника білки і забирайте до міцних піків. Не вимикаючи міксер, акуратно влийте цукровий сироп. Збивайте масу до тих пір, поки крем повністю не охолоне. Готовим білковим кремом як слід промажте верх пирога.

Як щодо розкішного бруківкового торта? Дивіться рецепт маестро Олександра Селезньова!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND