Пиріг з брусничною начинкою - це дивовижне кисло-солодке поєднання суперполізної ягоди, пісочного тесту і повітряного білкового крему.
Брусника не тільки смачна, а й дуже корисна ягода. Її застосовують при авітамінозі та профілактиці простудних захворювань.
Бруснику активно використовують і в кулінарії: для приготування морсів, варення, джемів і, звичайно ж, випічки.
РЕЦЕПТ ПИРОГА З БРУСНИКОЮ
Що потрібно:
Тесто: 200 г вершкового масла 200 г сметани 2 ст. борошна 1 ст.л. панувальних сухарів 3 ст.л. брусничного джему 500 г свіжої брусники 1 жовток щепотка солі
Крем: 230 г цукру 3 білки 70 мл води
олія - для змащування форми
Як приготувати пиріг з брусникою:
- Розм'якшене вершкове масло викладіть у глибоку миску, додайте сметану і сіль. Змішайте вінчиком до однорідності, але ні в якому разі не збивайте. Введіть сіяне борошно і замісіть еластичне тісто. Сформуйте кулю, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 20 хвилин.
- Розкатайте тісто в коло товщиною приблизно 7 мм і перекладіть його в форму для випічки, змащену рослинною олією. Сформуйте бортики.
- Присипте тісто панувальними сухарями, потім рівномірно розподіліть брусничний джем і свіжу бруснику. Бортики пирога змажте жовтком.
- Духовку розігрійте до 220 ° С, випікайте пиріг протягом 30-35 хвилин. Готову випічку остудіть до кімнатної температури.
- Для білкового крему як слід охолодіть 3 білки.
- У невелику каструльку налийте воду, додайте цукор. Поставте на середній вогонь. Доведіть сироп до кипіння і варите протягом 5-7 хвилин на повільному вогні, постійно завадячи.
- Дістаньте з холодильника білки і забирайте до міцних піків. Не вимикаючи міксер, акуратно влийте цукровий сироп. Збивайте масу до тих пір, поки крем повністю не охолоне. Готовим білковим кремом як слід промажте верх пирога.