Угорське лечо

Угорське лечо

Угорці їдять лечо гарячим, як основна страва - зі свіжим білим хлібом це просто насолода!

Наше уявлення про лечо сформувалося по банках марки «Глобус», знайомим всім з незапам'ятних часів завдяки поставкам з «братньої Угорщини». Багато хто так досі і вважає, що лечо - це один з видів заготівлі овочів на зиму! Тільки плаваючі в солодкому томатному coyce дольки вареного перцю лише віддалено нагадують те, що незмінно з'являється на столах угорців - незалежно від їх достатку і положення.


Почати треба, звичайно, з того, що в Угорщині зростає немислима кількість сортів перцю. Для лечо використовується особливий вид - не червоний, і не зелений, і не жовтий, а... білий! Крім паприки, для лечо ще обов'язкові зрілі, бажано ґрунтові, помідори і цибуля. Для оскарження найкраще свинячий смалець, але і на рослинній олії виходить чудово.

Це основний набір продуктів. А взагалі, варіантів лечо не злічити: з яйцями, з сосисками або ковбасками, з копченою грудинкою, з рисом, з катрошкою, з грибами, з часником, з гострим перцем...

Угорці їдять лечо гарячим, як основна страва - зі свіжим білим хлібом це просто насолода!

Лечо популярне і за межами Угорщини. Природно, не скрізь є особлива угорська паприка, так що готують його з того, що є в наявності. Цікаво, що в інших країнах лечо трансформується, набуваючи місцевих особливостей. Так, в Росії і по сусідству, його прийнято є як холодну закуску - варіант овочевої ікри. У Німеччині це популярний овочевий гарнір до м'яса, особливо з гриля. РЕЦЕПТ ЛЕЧО

ТРЕБА:

1 кг перцю 700 г помідорів 2 великих головки ріпчастої цибулі Сіль, перець, цукор за смаком 2 ст. л. свинячого смальцю або 4-5 ст. л. рослинної олії Часник Зелень (листя петрушки, селера) Гостра ковбаска (типу напівкопчених ковбасок «кабаноссі») Солодка молота паприка

ЯК ГОТУВАТИ

1. Помідори надрізати хрестом, залити на пару хвилин окропом, очистити від шкіри і крупно порізати, видаливши серцевину.


2. У перцю видалити гілочки, очистити його від насіння і перепонок, порізати на шматочки довільної форми 3х3 см.

3. Цибулю очистити, нарізати напівкільцями або кубиками, швидко обсмажити в широкій каструлі на сильно розігрітому смальці або рослинній олії, додати паприку, перемішати, обсмажувати, поки злегка не обмякне. Можна додати столову ложку томатної пасти - так соус вийде більш густим і інтенсивним за кольором і смаком.

4. Додати помідори, посолити, поперчити, перемішати, довести до кипіння, накрити кришкою і варити на слабкому вогні близько 20 хвилин. Можна кинути жменю рису, щоб він варився разом з овочами.

5. Зняти кришку, перевірити на сіль і цукор, додати часник і зелень. При необхідності варити відкритим ще 10-15 хвилин - до бажаної консистенції.

6. Незадовго до закінчення варіння можна додати в лечо порізані кружечками сосиски або ковбаски.

ДО РЕЧІ: дуже поширений варіант: збовтати кілька яєць і втрутити їх у гаряче лечо перед подачею.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND