Тушкований кролик по-болгарськи «Заєк задушений»

Тушкований кролик по-болгарськи «Заєк задушений»

Немає нічого смачнішого, ніж приготований за цим рецептом кролик з домашнім виноградним вином.

Тільки не думайте, будь ласка, що я така жорстока, зайку задушила і тихо склала в каструлю! «Заєк задушений» ‒ так болгарською звучить абсолютно проста страва, скажімо так, типово селянська - тушкований кролик. Немає нічого смачнішого, ніж кролик, приготований за цим рецептом, до якого входить молоде домашнє вино. Овочі та кролик гасяться разом. Але якщо у вас є дрібна молода картопля, приготуйте її окремо, за рецептом «Молода картопля, смажена в каструлі».


РЕЦЕПТ ТУШЕНОГО КРОЛИКА ПО-БОЛГАРСЬКИ «ЗАЄК ЗАДУШЕН»

ТРЕБА:

4 кролячих ноги (800 г) 4 великих помідори 2 червоних солодких перці 4 цибулини шалот 4-5 зубчиків часнику (краще молодого) 100 мл червоного вина 100 мл води 1 перець чили 1 ч. л. червоного молотого солодкого переця Чорний перець горошком Сіль

ДО РЕЧІ: зазвичай ще додають картоплю. Тоді кількість вина і води збільшують, щоб овочі були повністю покриті рідиною.

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Помідори очистити спеціальним ножем або залити окропом, а потім зняти шкіру. Порізати кубиками.

2. Перець порізати смужками, видаливши серцевину з насінням.

3. Шалот очистити від шкірки і залишити цілим.


4. Часник очистити. Перець чилі розрізати, вичистити насіння і дрібно порізати.

5. Овочі разом з м'ясом скласти в вогнетривку важку каструлю, залити вином і водою, додати спеції, посолити. Щільно закрити кришкою.

ДО РЕЧІ: якщо кришка нещільна, то замішують круте тісто і обмазують каструлю з кришкою, щоб не було доступу повітря.

6. Гасити 2,5 - 3 години.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND