Рецепт української кухні збагатить ваше звичне меню.
Страви з субпродуктів нерідко викликають недовіру. І дуже даремно: наприклад, теляче серце - це не тільки смачно, але корисно і поживно. Існує безліч варіантів приготування печінки, з потрошків можна приготувати відмінний розсольник, смачну ковбасу або шашлик, телячі мізки - визнаний делікатес, яловичий язик чудовий під вершковим соусом, а свиняча нога - одна з національних українських страв.
РЕЦЕПТ «ФАРШОВАНІ СЕРЦЯ» з книги «Домашня українська їжа»
ТРЕБА:
300 г телячих сердец100 г шампиньонов1 болгарский перец1 луковица1 морковь2 помидораЛавровый листСоль, перец - по вкусу
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді. Додати нарізаний кубиками перець і дрібно нарізані гриби.
2. Мішечки сердець нафарширувати овочами і покласти в глибоку каструлю на подушку з натертої моркви.
3. Навколо сердець викласти нарізані помідори, залити водою (з верхи), посолити, поперчити, додати лавровий лист і варити 1 годину до готовності.
ДО РЕЧІ: кожне серце всередині має два «мішечка». Наповнюйте начинкою кожен з них.