За переказами, сестри Марина та Анастасія Цветаєви часто пригощали своїх гостей ароматним пирогом з пісочною основою і фруктовою начинкою - звідси і назва цього ніжного літнього десерту. Взяти замість малини можна будь-які ягоди, як заморожені так і свіжі, можна так само взяти фрукти...
Інгредієнти для «Знаменитий цвєтаївський пиріг з малиною»:
Тестування
- Сметана - 0,5 стак.
- Масло вершкове - 150 г
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Цукор - 0,5 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
Заливка
- Яйце куряче - 1 шт
- Сметана - 1 стак.
- Цукор - 1 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 ст. л.
Починка
- Малина (заморожена) - 350 г
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі53.2 |
жири186.6 |
вуглеводи554.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.7 |
жири13.1 |
вуглеводи39.1 |
Рецепт «Знаменитий цвєтаївський пиріг з малиною»:
Перед приготуванням тіста і сметанної заливки варто дістати малину з морозильної камери. За цей проміжок часу вона не встигне повністю розморозитися і потекти.
Для того щоб замісити тісто, ми з'єднуємо цукор зі сметаною.
Вершкове масло розтоплюємо, поміщаючи миску з ним у мікрохвильову піч.
Коли воно охолоне, виливаємо його до сметаної маси і гарненько перемішуємо.
Потім вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Воно повинно вийти приємним на дотик і еластичним.
Розподіляємо його по всій поверхні форми (форму змастити, я скористалася ще й папером) для випікання з високими бортиками.
Тепер є час приготувати зметану заливку. Для цього змішуємо яйце з цукром, борошном і сметаним (сир). Активно перемішуючи масу вінчиком, позбуваємося грудок.
Після цього розподіляємо малину по основі пирога і заливаємо її сметанним (сметано-творожним) кремом.
Поміщаємо пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 1 годину (у мене зайняло часу 40 хвилин, все залежить від духовки, потрібно все ж подивлятися).
Після того як пиріг повністю охолоне, його можна перекласти на страву.
Пиріг вийшов дуже смачний і ароматний, повторюся, але такий цвєтаївський пиріг можна приготувати з будь-якими свіжими ягодами, а також з яблуками або будь-якими іншими фруктами.