Знаменитий цвєтаївський пиріг з малиною

Знаменитий цвєтаївський пиріг з малиною

За переказами, сестри Марина та Анастасія Цветаєви часто пригощали своїх гостей ароматним пирогом з пісочною основою і фруктовою начинкою - звідси і назва цього ніжного літнього десерту. Взяти замість малини можна будь-які ягоди, як заморожені так і свіжі, можна так само взяти фрукти...

Інгредієнти для «Знаменитий цвєтаївський пиріг з малиною»:

Тестування

  • Сметана - 0,5 стак.
  • Масло вершкове - 150 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цукор - 0,5 стак.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.

Заливка

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сметана - 1 стак.
  • Цукор - 1 стак.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 2 ст. л.

Починка

  • Малина (заморожена) - 350 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4116.6 ккал

белкі53.2
р

жири186.6
р

вуглеводи554.8
р

100 г страви

     

ккал
289.9 ккал

білкі3.7
р

жири13.1
г

вуглеводи39.1
г

Рецепт «Знаменитий цвєтаївський пиріг з малиною»:

Перед приготуванням тіста і сметанної заливки варто дістати малину з морозильної камери. За цей проміжок часу вона не встигне повністю розморозитися і потекти.
Для того щоб замісити тісто, ми з'єднуємо цукор зі сметаною.

Вершкове масло розтоплюємо, поміщаючи миску з ним у мікрохвильову піч.
Коли воно охолоне, виливаємо його до сметаної маси і гарненько перемішуємо.

Потім вимішуємо тісто, додаючи борошно і розпушувач. Воно повинно вийти приємним на дотик і еластичним.

Розподіляємо його по всій поверхні форми (форму змастити, я скористалася ще й папером) для випікання з високими бортиками.



Тепер є час приготувати зметану заливку. Для цього змішуємо яйце з цукром, борошном і сметаним (сир). Активно перемішуючи масу вінчиком, позбуваємося грудок.



Після цього розподіляємо малину по основі пирога і заливаємо її сметанним (сметано-творожним) кремом.





Поміщаємо пиріг у духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 1 годину (у мене зайняло часу 40 хвилин, все залежить від духовки, потрібно все ж подивлятися).



Після того як пиріг повністю охолоне, його можна перекласти на страву.







Пиріг вийшов дуже смачний і ароматний, повторюся, але такий цвєтаївський пиріг можна приготувати з будь-якими свіжими ягодами, а також з яблуками або будь-якими іншими фруктами.