Зефір «Ванільний»

Зефір «Ванільний»

Хто не любить поласувати цим чудовим десертом? На прилавках його безліч, очі розбігаються. Але з чого ж він зроблений, чи можна його давати діткам? Пропоную приготувати зефір вдома. Тим більше осінь на дворі, поспіли яблука, які нам потрібні! Це зовсім нескладно, але як смачно і безпечно!! Заходьте!!!

Інгредієнти для «Зефір» Ванільний «»:

  • Яблуко - 4 шт
  • Цукор - 500 г
  • Білок яєчний - 1 шт
  • Агар-агар - 10 г
  • Вода - 80 мл
  • Ванілін

Час приготування: 120 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2334.1 ккал

белкі6.3
р

жири2.6
р

вуглеводи568.8
р

100 г страви

     

ккал
185.2 ккал

белкі0.5
р

жири0.2
р

вуглеводи45.1
г

 

Рецепт «Зефір» Ванільний «»:

Для приготування зефіру нам потрібні яблука. І чим кислішими вони будуть, тим краще.
Зараз осінь, саме час антонівки.. Вона ідеально підходить. Якщо її немає - беріть будь-які не дуже солодкі яблука.
Яблука ми будемо запікати в духовці при 180 градусах приблизно 25-30 хвилин на противні, застеленому пергаментним папером.. Час залежить від розміру яблук, їхньої соковитості і Вашої духовки.
Запікати яблука можна цілком (потім можна буде з'їсти насіннєву коробочку - це ооочень корисно). А можна очистити від шкірки і насіння.
Мої яблука були настільки соковитими, що просто «вибухнули» в духовці.

Яблука остудити і протерти через сито.

Для приготування порції зефіру нам потрібно всього 150 грамів яблучного пюре.
Якщо у Вас залишилося зайве, можна залишити в холодильнику для наступного приготування, а можна просо З'їСТИ!!!
Пюре збиваємо зі 150 грамами цукрового піску в пишну масу, вводячи цукор поступово! Додаємо ванілін до смаку.
Я використовую звичайний міксер з насадками.

В окремій сухій мисці піднімаємо білок яйця до стійких піків. Щоб білок краще збився, він повинен бути холодним. Також при збиванні можна додати дещицю солі..
Акуратно з'єднуємо пюре з білками.

Наступний етап - це приготування сиропу.
У сироп ми додаємо агар-агар. Ось
тут трошки порад.
Щоб зефір вийшов, щоб він потім стабілізувався (не лип до рук і паперу), потрібно використовувати якісний агар-агар з бажаючою здатністю 900.
Поначалу, не знаючи цих тонкощів, я купила агар-агар досить відомої фірми, понадіявшись на якість, але мене чекало повне фіаско!!!

Ось цей агар-агар мене не підвів.

Отже, варимо сироп.
Змішуємо 350 грамів цукру з агар-агаром і 80 мл води. Ставимо на вогонь. Не поспішайте. Цукор повинен встигнути розчинитися! Готуємо на повільному вогні.

Готовність сиропу визначаємо за його тягучістю. Як тільки за лопаточкою почне тягнутися солодка «ниточка» - сироп готовий.

Акуратненько по краю тоненькою струменею вводимо сироп в білково-яблучну масу, постійно збиваючи.
Підносити потрібно до отримання щільної маси, поки вона не буде щільно триматися на вінчику.

Далі відсаджуємо на піднос або противень, застелений пекарським папером.
Знову кілька підказок.
+ дуже зручно помістити кондитерський мішок в банку і спокійно в нього накладати масу,
+ для отримання красивої форми зефіру я використовую насадку «закрита зірка» діаметром 10 мм,
+ щоб зефіринки вийшли рівними - зробіть трафарет потрібного Вам діаметра і покладіть його під пергамент.

Якщо все склалося вдало, то через дві години зефіринки будуть вже не липким. Але потрібно дати їм вистоятися, підсохнути хоча б 12 годин.
Ну ось і все.
Пригощайте своїх домашніх правильним зефіром.
Мені здається, такий зефір буде прекрасним презентом, він же зроблений Вами!!!
Дерзайте
!









Приємного Вам чаювання!!!