Для рецепту запіканки вам потрібно:
- сир (жирність 18%) - 150г
- гарбуз (без корки) - 450-500г
- яйце - 2 шт.
- цукор - 120г
- ізюм (світлий, без кісточок) - 50г
- манка - 80г
- масло для змащування форми.
Рецепт приготування запіканки:
Очищену від шкірки солодку, соковиту гарбуз нарізаємо на кубики середнього розміру.
Складемо нарізаний гарбуз у жаропрочний посуд і запікаємо в духовці при 180С приблизно 40 хвилин.
Промиваємо родзинку, заливаємо її окропом і залишаємо на кілька хвилин.
У мисці змішуємо 60г цукру, сир, 1 яйце, розм'якшений ізюм і 40г манки. Творожна начинка готова.
Запечений гарбуз збиваємо в пюре.
Додаємо в гарбузове пюре 1 яйце, манку, що залишилася, і цукор. Ретельно збиваємо дерев'яною ложкою до однорідної суміші.
Форму для випікання змащуємо маслом (рослинним або вершковим) або застилаємо папером для випічки. Укладаємо на дно перший шар запіканки - з гарбузового пюре.
Наступним шаром кладемо творожну начинку.
Знову викладаємо шар гарбузового пюре. Відправляємо форму в духовку і випікаємо при 180С близько 50 хвилин. Готову шару запіканку з гарбуза і сиру з ізюмом перекладаємо на тарілку. За бажанням посипаємо зернами кунжуту. Розрізаємо запіканку на порційні шматочки і подаємо на сніданок. Ця страва сподобається навіть тим, хто байдужо ставиться до страви з гарбуза. Приємного апетиту!
Як приготувати страву «Запіканка гарбузова з сиром і ізюмом»
- Духовку розігріти до 180 градусів.
- Ізюм перебрати, промити, залити водою і дати набухнути хвилин 15.
- Злити воду з родзинки і обсушити.
- Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати шматками.
- На противагу викласти гарбуз і запікати до м'якості при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.
- Вийняти гарбуз з духовки, остудити і подрібнити за допомогою блендера до пюреподібного стану.
- До гарбузового пюре додати одне яйце, половину порції цукру і манки, перемішати.
- До творогу додати яйце, що залишилися цукор і манку, перемішати.
- До творожної маси додати родзинок, перемішати.
- Форму змастити маслом і викласти чергуючи шарами гарбузову і творожну маси так, щоб верхнім шаром була гарбузова маса.
- Випікати запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин до готовності.
- Вийняти запіканку з форми, викласти на страву і посипати, за бажанням, цукровою пудрою.
- Гарбуз - 500 гр.
- Яйця - 2 шт.
- Сир - 150 гр.
- Цукор - 5 ст.л.
- Манна крупа - 3 ст.л.
- Ізюм - 50 гр.
- (Вода - 50 мл.)
- Вершкове масло (для мастила) - 5 гр.
- Цукрова пудра - 1 ч. л.
Харчова цінність страви «Запіканка гарбузова з сиром і ізюмом» (на 100 грамів):
Готуємо без борошна просту творожу запіканку з гарбузом. Якщо діти не люблять сир у чистому вигляді, то є безліч варіантів відмінних смачних запіканок. Таку запіканку з гарбузом можна пропонувати дітям вже з двох років. Дуже смачно ще теплу творожу запіканку подавати з молоком або чаєм. У цьому рецепті гарбуз можна замінити морквою, додавати горіхи, чорнослив або цукати.