Запечені мюслі, смачно і корисно. Дуже люблю такі в магазині брати, але останнім часом вони стали досить дорогі. І ще в магазинних є недолік-туди додають пальмову олію, а вона не дуже то корисна. З цього вирішила спробувати зробити домашні. Вийшло дуже смачно. Хрусткі, солодощі робиш вже за своїм смаком, добавки теж лягаєш які сам хочеш.
Інгредієнти для «Запечені карамельні мюслі»:
- Пластівці вівсяни - 500 г
- Цукор - 150 г
- Масло вершкове - 50 г
- Вода - 200 мл
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі65.3 |
жири72.3 |
вуглеводи478.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі13.1 |
жири14.5 |
вуглеводи95.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7.3 |
жири8 |
вуглеводи53.2 |
Рецепт «Запечені карамельні мюслі»:
Все дуже просто.
1) в пластикову чашку висипаємо цукрові
) Заливаємо водой
3) ставимо в мікрохвильовку на пару хвилин. Щоб вода нагрілася і цукор можна було легко розчинити. Або відразу заливайте гарячої водой4
) додаємо у воду масло і розмішуємо. воно повинно розтанути 5
) засипаємо в отриманий сироп вівсяні пластівці і перемішуємо гарненько.
Залишаємо на 30 хв щоб вони розбухли. Потім викладаємо на противагу змащений маслом і ставимо в духовку на слабкий вогонь. Періодично завадимо. Ступінь «обжарюваності» вибираєте самі. Можна в готові мюслі додавати горіхи, насіння, родзинки та інші сухофрукти. Так само можна відразу в масу додати розтертий банан або яблуко і вийдуть мюслі зі смаком банана (яблука) .
Приятного апетиту!