Дуже проста в приготуванні страва, яка порадує Вас своїм яскравим смаком. У холодному вигляді чудово підійде в якості м'ясної нарізки для святкового столу.
Інгредієнти для «Запечена пікантна свиняча вирізка»:
- Свинина (вирізка) - 900 г
- Соєвий соус (Кіккоман) - 3 ст. л.
- Олія кунжутна - 1 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Коньяк - 1 ст. л.
- Мед (за бажанням) - 1 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Запечена пікантна свиняча вирізка»:
М'ясо ополоснути, обсушити паперовими рушниками.
Розрізати м'ясо на 4 шматки, викласти в неметалеву ємність.
Приготувати маринад, змішавши коньяк, кунжутну олію і соєвий соус
Часник порізати платівками. Залити м'ясо маринадом, додати часник, залишити маринуватися мінімум на 1 годину, краще на ніч. М'ясо необхідно перевертати, щоб воно рівномірно промаринувалося.
Дістати свинину з маринада, часник видалити, маринад процедити. Свинину викласти на ґрати (або противень) і запікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Потім м'ясо перевернути, змастити маринадом і запікати ще 20 хвилин, або до того моменту, як сік не стане зовсім прозорим.
Готове м'ясо за бажанням можна полити медом, злегка остудити і подавати гарячим зі свіжими овочами або холодним, в якості м'ясної нарізки.
Приємного апетиту Вам і Вашим близьким!