Запечена пікантна свиняча вирізка

Запечена пікантна свиняча вирізка

Дуже проста в приготуванні страва, яка порадує Вас своїм яскравим смаком. У холодному вигляді чудово підійде в якості м'ясної нарізки для святкового столу.

Інгредієнти для «Запечена пікантна свиняча вирізка»:

  • Свинина (вирізка) - 900 г
  • Соєвий соус (Кіккоман) - 3 ст. л.
  • Олія кунжутна - 1 ст. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Мед (за бажанням) - 1 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2769.1 ккал

белкі149.1
р

жири215.6
р

вуглеводи52.5
г

Порції

     

ккал
461.5 ккал

белки
24.9 р

жири35.9
р

вуглеводи8.8
р

100 г страви

     

ккал
258.8 ккал

белки
13.9 р

жири20.1
р

вуглеводи4.9
р

 

Рецепт «Запечена пікантна свиняча вирізка»:

М'ясо ополоснути, обсушити паперовими рушниками.

Розрізати м'ясо на 4 шматки, викласти в неметалеву ємність.

Приготувати маринад, змішавши коньяк, кунжутну олію і соєвий соус

Часник порізати платівками. Залити м'ясо маринадом, додати часник, залишити маринуватися мінімум на 1 годину, краще на ніч. М'ясо необхідно перевертати, щоб воно рівномірно промаринувалося.

Дістати свинину з маринада, часник видалити, маринад процедити. Свинину викласти на ґрати (або противень) і запікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Потім м'ясо перевернути, змастити маринадом і запікати ще 20 хвилин, або до того моменту, як сік не стане зовсім прозорим.

Готове м'ясо за бажанням можна полити медом, злегка остудити і подавати гарячим зі свіжими овочами або холодним, в якості м'ясної нарізки.

Приємного апетиту Вам і Вашим близьким!