Царська страва для тих, хто налаштований витратити час на його підготовку. А коли ще якщо не в новорічні канікули ми можемо собі це дозволити?!
На святкову «Домашню кухню» в гості до Лари Кацової зазирнув легендарний продюсер вітчизняного шоу-бізнесу Барі Алібасов. Покуштувавши чудові яловичі ребрышки з грудинкою і грибами, захоплений Барі подарував мадам Ларі феєричний виступ групи «На-на». Дивіться відео!
РЕЦЕПТ ГОВЯЖЬИХ РЕБРЫШЕК С ГРИБАМИ
Що потрібно:
- 2 кг яловичих ребер
- оливкова олія
- 1,5 ст. ложки томатної пасти
- 4 голівки часнику
- 350 мл червоного сухого вина
- курячий бульйон
- 300 г шампіньйонів
- 200 г варено-копченої грудинки
- півпучка петрушки
- сіль, перець - за смаком
Як приготувати яловичі ребришки з грибами:
- Очистити яловичі ребра від зайвого жиру і нарізати великими шматками. Посолити і поперчити.
- У велику каструлю з товстим дном влити достатню кількість оливкової олії, поставити на вогонь. Закладати стегна частинами, щоб обсмажити кожен шматок рівномірно. Ні в якому разі не гасіть ребра, досить пари хвилин, обсмажуємо до напівготовності.
- Дістати ребра, а в каструлю з оливковою олією додати томатну пасту і крупно нарізаний часник прямо в шкірці. Перемішати, готувати пару хвилин і знову покласти в каструлю ребра. Залити вином і готувати поки весь алкоголь не випариться.
- Викласти ребра на противагу з високими бортиками, залити соусом з каструлі. Влити курячий бульйон. Накрити фольгою і щільно запечатати краї.
- Відправити яловичі ребришки в духовку, розігріту до 160 ° С, на 2,5 години.
- Шампіньйони нарізати на 4 частини, грудинку - великими брусочками. Грудинку обсмажити на сухій сковороді до золотистої корочки, покласти гриби. Посолити, поперчити і додати нарубану петрушку. Готувати ще 5 хвилин.
- На сервірувальну страву викласти ребра, зверху розкласти обсмажені гриби і грудинку. За бажанням прикрасити свіжою петрушкою.