Пиріг з м'ясом і картоплею володіє не тільки приголомшливим смаком, але і прекрасним ароматом, а також рум'яною і кришталевою корочкою. При цьому найкраще готувати таку випічку на основі прісного бездрожжевого тесту.
Пиріг з м'ясом і картоплею відмінно підходить до сімейної вечері та святкового столу. На його приготування йде небагато продуктів. Щоб зробити його, необхідно дотримуватися рецепта, який наведено нижче.
Інгредієнти для приготування пирога
- борошно вищого гатунку - 500 г; - вершкове масло - 200 г; - яйце куряче - 1 шт.; - оцет - 1 ч. л.; сіль і перець - за смаком; - м'ясний фарш - 500 г; - цибуля - 4 шт.; - картопля - 5 шт.; вода - 100 мл.
Процес приготування пирога з м'ясом і картоплею
- У першу чергу необхідно замісити тісто. Для цього візьміть заморожене вершкове масло і натріть на терці. Перекладіть інгредієнт в миску, а потім почніть потроху додавати борошно. Необхідно отримати однорідну масу без грудок. В окрему миску вбийте яйце, додайте воду, сіль і оцет. Перемішайте все виделкою, потім в масі з борошна і олії зробіть невелике поглиблення. Туди влийте отриману рідину на основі яйця. Після чого почніть вимішувати тісто, воно повинно вийти м'яким і еластичним. Його обов'язково потім приберіть в холодильник на 1 годину.
- Цибулю очистіть від лушпиння і за допомогою гострого ножа розріжте на розділовій дошці на тонкі півкільця. Вимийте картоплю, очистіть від шкірки і наріжте на невеликі брусочки. Потім тісто дістаньте з холодильника, розділіть на дві нерівні частини: одна велика, а інша маленька. Після чого розкатайте кожну з них на столі скалкою.
- Візьміть противник і змажте його маслом. Перекладіть на нього тісто, яке було розкатане з великої частини. Потім викладіть на нього шматочки картоплі. Потім в мисці змішайте фарш з перцем. Його розкладіть поверх картоплі. Останній шар повинен складатися з кілець цибулі. Після чого накрийте пиріг розкатаним тестом і захистіть його краю.
- Поставте пиріг у духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-50 хвилин. Він обов'язково повинен підрум'янитися. Його готовність перевіряйте сірником. Проткніть їй тісто пирога. Якщо на сірнику не буде присутніх грудочок, то випічка готова, в іншому випадку потрібно її витримати в духовці ще 5-10 хвилин.
- Готовий пиріг викладіть на серверну тарілку. Змажте його вершковим маслом. Робіть це, поки пиріг не охолов. Потім розріжте випічку на порційні шматочки і подавайте теплою до столу.
Корисні поради
При приготуванні начинки ви можете попередньо обсмажити цибулю. Тоді ваш пиріг вийде більш ароматним.
Ви можете додавати в м'ясний фарш різні приправи - часник, кінзу, мускатний горіх.
Пиріг можна змащувати сирим яйцем, яке попередньо потрібно збити виделкою. Робіть це до того, як поставити його в духовку. При цьому в подальшому змащувати його вершковим маслом не буде потрібно.