Welsh cakes зі збитими вершками

Welsh cakes зі збитими вершками

Вони ж Валлійські кейки або Уельські пироги. Відмінний варіант для сніданку. Це пряне пісочне печиво (або коржики), тільки готуються кейки не в духовці а підсмажуються на сухій сковороді. Дуже смачні! А зі складнощів - тільки замісити пісочне тісто, з цим завданням справляються навіть кулінари-початківці. Можна не починати кейки кремом, а просто посипати цукровою пудрою і подати теплими.

Інгредієнти для «Welsh cakes зі збитими вершками»:

  • Борошно пшеничне/Борошно (самовосхідне) - 0,5 кг
  • Цукор (дрібний) - 3 ст. л.
  • Масло вершкове (холодне) - 250 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Яйце куряче (велике) - 1 шт
  • Молоко (за потребою)
  • Сіль (морська, тріска)
  • Ізюм (замінила на курагу)
  • Вершки (жирні 33-35%) - 300 мл
  • Цукрова пудра - 2 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3303 ккал


белки
16.8 р

жири314.7
р

вуглеводи101.3
р

100 г страви

     

ккал
471.9 ккал

белкі2.4
р

жири45
г


вуглеводи14.5
р

 

Рецепт «Welsh cakes зі збитими вершками»:

Взагалі для рецепту потрібне самопіднімається борошно, але якщо його немає то з відміряного борошна прибираємо 2ст. л. і додаємо 2ст. л. крохмалю і 15-20гр розпушувача для тесту. Цю суміш просіюємо, додаємо порізане на шматочки холодне вершкове масло, дрібний цукор (а краще цукрову пудру), корицю і тріску морської солі. Перетираємо все в крихту. Можна спочатку перетерти борошно з маслом, а потім змішати з іншими «сухими» інгридієнтами.

Додаємо яйце, перемішуємо. Якщо тісто виходить сухим, то додаємо кілька ложок молока. Всинаємо ізюм (у мене дрібнозорізана курага). Перемішуємо, Це тісто, як і будь-яке пісочне, довго місити не можна.

Тісто розкочуємо товщиною 1см. Склянкою або формочкою вирубуємо майбутні кейки.

Далі можна заготовки з тіста заморозити, переклавши їх пергаментом. Після розморозки вони поводяться також як і не заморожені. Я дістала їх з морозилки перед сном і залишила в холодильній камері, а вранці витратила зовсім небагато часу на приготування сніданку)))

Виставляємо на плиті середній вогонь і дістаємо сковороду з товстим дном. Нічим не змащуємо! Для проби підсмажуємо невеликий шматочок тесту. Якщо він підсмажується до золотистого кольору протягом 4-5 хвилин з кожного боку і всередині пропечений, значить вогонь виставлений правильно.


Тільки не їжте їх гарячими, прямо з запалу-спеку. Вони повинні «дійти» ще пару хвилин. Коли я відкусила від гарячого кейка, мені здалося, що він сируватий, але в теплому вигляді він був просто чудовий - розсипчастий, ароматний, з тонким смаком кориці. Давши їм охолонути повністю, можна прибрати їх у пластиковий контейнер або целофановий пакет, а потім у морозильну камеру на зберігання до одного місяця! Для подачі після розморожування підігріваємо кейки в СВЧ, посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося.

Можете намастити його маслом, можете просто посипати цукровою пудрою - по-всякому смачно.

Але якщо до них додати... Жирні вершки збити з цукровою пудрою.

Кейки розрізати вздовж навпіл. Через кондитерський фунтик викласти збиті вершки. Зверху покласти ягоди або шматочки фруктів, накрити другою половинкою.

Начебто нехитре доповнення вигляді вершків, а кейк перетворюється практично на тістечко)) Особливо якщо дати йому постояти в холодильнику і стати єдиним цілим з кремом.
Пробуйте!


 

 

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND