Вони ж Валлійські кейки або Уельські пироги. Відмінний варіант для сніданку. Це пряне пісочне печиво (або коржики), тільки готуються кейки не в духовці а підсмажуються на сухій сковороді. Дуже смачні! А зі складнощів - тільки замісити пісочне тісто, з цим завданням справляються навіть кулінари-початківці. Можна не починати кейки кремом, а просто посипати цукровою пудрою і подати теплими.
Інгредієнти для «Welsh cakes зі збитими вершками»:
- Борошно пшеничне/Борошно (самовосхідне) - 0,5 кг
- Цукор (дрібний) - 3 ст. л.
- Масло вершкове (холодне) - 250 г
- Кориця - 1 ч. л.
- Яйце куряче (велике) - 1 шт
- Молоко (за потребою)
- Сіль (морська, тріска)
- Ізюм (замінила на курагу)
- Вершки (жирні 33-35%) - 300 мл
- Цукрова пудра - 2 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири314.7 |
вуглеводи101.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.4 |
жири45 |
вуглеводи14.5 |
Рецепт «Welsh cakes зі збитими вершками»:
Взагалі для рецепту потрібне самопіднімається борошно, але якщо його немає то з відміряного борошна прибираємо 2ст. л. і додаємо 2ст. л. крохмалю і 15-20гр розпушувача для тесту. Цю суміш просіюємо, додаємо порізане на шматочки холодне вершкове масло, дрібний цукор (а краще цукрову пудру), корицю і тріску морської солі. Перетираємо все в крихту. Можна спочатку перетерти борошно з маслом, а потім змішати з іншими «сухими» інгридієнтами.
Додаємо яйце, перемішуємо. Якщо тісто виходить сухим, то додаємо кілька ложок молока. Всинаємо ізюм (у мене дрібнозорізана курага). Перемішуємо, Це тісто, як і будь-яке пісочне, довго місити не можна.
Тісто розкочуємо товщиною 1см. Склянкою або формочкою вирубуємо майбутні кейки.
Далі можна заготовки з тіста заморозити, переклавши їх пергаментом. Після розморозки вони поводяться також як і не заморожені. Я дістала їх з морозилки перед сном і залишила в холодильній камері, а вранці витратила зовсім небагато часу на приготування сніданку)))
Виставляємо на плиті середній вогонь і дістаємо сковороду з товстим дном. Нічим не змащуємо! Для проби підсмажуємо невеликий шматочок тесту. Якщо він підсмажується до золотистого кольору протягом 4-5 хвилин з кожного боку і всередині пропечений, значить вогонь виставлений правильно.
Тільки не їжте їх гарячими, прямо з запалу-спеку. Вони повинні «дійти» ще пару хвилин. Коли я відкусила від гарячого кейка, мені здалося, що він сируватий, але в теплому вигляді він був просто чудовий - розсипчастий, ароматний, з тонким смаком кориці. Давши їм охолонути повністю, можна прибрати їх у пластиковий контейнер або целофановий пакет, а потім у морозильну камеру на зберігання до одного місяця! Для подачі після розморожування підігріваємо кейки в СВЧ, посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося.
Можете намастити його маслом, можете просто посипати цукровою пудрою - по-всякому смачно.
Але якщо до них додати... Жирні вершки збити з цукровою пудрою.
Кейки розрізати вздовж навпіл. Через кондитерський фунтик викласти збиті вершки. Зверху покласти ягоди або шматочки фруктів, накрити другою половинкою.
Начебто нехитре доповнення вигляді вершків, а кейк перетворюється практично на тістечко)) Особливо якщо дати йому постояти в холодильнику і стати єдиним цілим з кремом.
Пробуйте!