Ще з осені жила на моєму підвіконні гарбуза. Невелика, симпатична, грушевидна... але ось настав і її час! Нехай і не зовсім сезонний рецепт, але ооочень корисний! Привіт з врожайної осені...
Інгредієнти для «Вівсяно-гарбузові маффіни з насінням і корицею»:
- Гарбуз - 200 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Молоко - 1/4 стак.
- Олія рослинна - 1/3 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
- Пластівці вівсяни («» Геркулес «») - 1 стак.
- Цукор - 1/2 стак.
- Розпушувач тіста (або сода, погашена оцтом) - 2 ч. л.
- Кориця (без гірки) - 1 ч. л.
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 1/3 ч.
- Насіння соняшнику (очищене) - 1/2 стак.
- Білок яєчний (для глазурі) - 1 шт
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі99.1 |
жири358.4 |
вуглеводи458.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири23.7 |
вуглеводи30.4 |
Рецепт «Вівсяно-гарбузові маффіни з насінням і корицею»:
Набір нехитрих продуктів.
Найбільш трудомісткий процес - це, звичайно, натерти гарбуз. Бажано на великій тірці.
Ну, а решта - як по маслу! У гарбуз додаємо яйце (якщо велике, то частину білка можна відкласти - стане в нагоді трохи пізніше), молоко, масло...
... і склянка «» Геркулеса «». Я залишила на півгодини, для набухання пластівців.
Поки «» Геркулес «» думає над своєю поведінкою, займемося «» сухою «» частиною кексу. У просіяне борошно додаємо цукор, сіль, ванільний цукор, корицю, гарненько перемішуємо.
У суху суміш додаємо гарбузову, додаємо соду, гашену оцтом (1 ч. л. соди та 1 ст.л оцту). Якщо використовувати розпушувач, то його потрібно було підмішати до борошна.
У мене силіконові форми - їх не треба змащувати перед випічкою. Заповнити на третину...
Вийшло вісім штук.
Ставимо в добре розігріту духовку. В оригінальному рецепті було дано на всі 15 хвилин, але мені не вистачило, мої пеклися півгодини. До рум'яної корочки, але трохи не до кінця... І, тим часом, готуємо глазур: білок (запросто можна обійтися половиною обсягу) збити з 2 ст.л. цукру, але не до «» крутих піків «», а просто в пінку - нам потрібна не шапка, а глазур...
Виймаємо наші вироби з духовки, покриваємо глазур'ю...
... посипаємо насінням і ставимо в духовку ще хвилин на 5.
На сніданок до ранкової кави такі «» енерджайзери «» - прекрасна заміна набридлій вівсянці)
Ну і для повноти картини - в розрізі. Дуже незвичайні вийшли!