Вівсяно-гарбузові маффіни з насінням і корицею

Вівсяно-гарбузові маффіни з насінням і корицею

Ще з осені жила на моєму підвіконні гарбуза. Невелика, симпатична, грушевидна... але ось настав і її час! Нехай і не зовсім сезонний рецепт, але ооочень корисний! Привіт з врожайної осені...

Інгредієнти для «Вівсяно-гарбузові маффіни з насінням і корицею»:

  • Гарбуз - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Молоко - 1/4 стак.
  • Олія рослинна - 1/3 стак.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
  • Пластівці вівсяни («» Геркулес «») - 1 стак.
  • Цукор - 1/2 стак.
  • Розпушувач тіста (або сода, погашена оцтом) - 2 ч. л.
  • Кориця (без гірки) - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/3 ч.
  • Насіння соняшнику (очищене) - 1/2 стак.
  • Білок яєчний (для глазурі) - 1 шт

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5426.2 ккал

белкі99.1
р

жири358.4
р

вуглеводи458.8
р

100 г страви

     

ккал
359.4 ккал

белки
6.6 р

жири23.7
р

вуглеводи30.4
р

 

Рецепт «Вівсяно-гарбузові маффіни з насінням і корицею»:

Набір нехитрих продуктів.

Найбільш трудомісткий процес - це, звичайно, натерти гарбуз. Бажано на великій тірці.

Ну, а решта - як по маслу! У гарбуз додаємо яйце (якщо велике, то частину білка можна відкласти - стане в нагоді трохи пізніше), молоко, масло...

... і склянка «» Геркулеса «». Я залишила на півгодини, для набухання пластівців.

Поки «» Геркулес «» думає над своєю поведінкою, займемося «» сухою «» частиною кексу. У просіяне борошно додаємо цукор, сіль, ванільний цукор, корицю, гарненько перемішуємо.

У суху суміш додаємо гарбузову, додаємо соду, гашену оцтом (1 ч. л. соди та 1 ст.л оцту). Якщо використовувати розпушувач, то його потрібно було підмішати до борошна.

У мене силіконові форми - їх не треба змащувати перед випічкою. Заповнити на третину...

Вийшло вісім штук.

Ставимо в добре розігріту духовку. В оригінальному рецепті було дано на всі 15 хвилин, але мені не вистачило, мої пеклися півгодини. До рум'яної корочки, але трохи не до кінця... І, тим часом, готуємо глазур: білок (запросто можна обійтися половиною обсягу) збити з 2 ст.л. цукру, але не до «» крутих піків «», а просто в пінку - нам потрібна не шапка, а глазур...

Виймаємо наші вироби з духовки, покриваємо глазур'ю...

... посипаємо насінням і ставимо в духовку ще хвилин на 5.

На сніданок до ранкової кави такі «» енерджайзери «» - прекрасна заміна набридлій вівсянці)

Ну і для повноти картини - в розрізі. Дуже незвичайні вийшли!