Виноградне варення

Виноградне варення

Цікавий десерт. Смак і колір нагадують вишневе варення, але присмак терпкий, як і є у темного винограду.

Інгредієнти для «Виноградне варення»:

  • Виноград (червоний) - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 1 стак.
  • Кислота лимонна - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4694.8 ккал

белкі6
г

жири2
г

вуглеводи1175
г

Порції

     

ккал
1173.7 ккал

белкі1.5
р

жири0.5
р

вуглеводи293.8
р

100 г страви

     

ккал
206.8 ккал

белкі0.3
р

жири0.1
г

вуглеводи51.8
р

 

Рецепт «Виноградне варення»:

Виноград промиваємо, перебираємо, від'єднуємо від гілочок.

Для приготування цукрового сиропу на 1 кг виноградних ягід беруть 1 кг цукру і одну склянку води. Спочатку в нагрітій воді розчиняють цукор,

Потім у сироп кладуть ягоди, витримують їх у ньому 30 хв., варять на слабкому вогні в 2-3 заходи по годині.

Під час варіння з поверхні варення ложечкою знімають пінку разом зі спливлим насінням.

Перед зняттям з вогню на 1 кг ягід додають ложечку лимонної кислоти і порошок ванільного цукру або кілька кристалів ваніліну.

Готовність варення з винограду визначають за такими ознаками:
варення можна знімати з вогню, якщо крапля сиропу не розтікається на поверхні блюдця,
якщо ягоди вже не спливають і стали цілком прозорими.

Залишилося варення розливають в чисті сухі банки: 4 банки по 700 гр.