Цікавий десерт. Смак і колір нагадують вишневе варення, але присмак терпкий, як і є у темного винограду.
Інгредієнти для «Виноградне варення»:
- Виноград (червоний) - 1 кг
- Цукор - 1 кг
- Вода - 1 стак.
- Кислота лимонна - 1 ч. л.
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі6 |
жири2 |
вуглеводи1175 |
Порції |
|||
ккал |
белкі1.5 |
жири0.5 |
вуглеводи293.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі0.3 |
жири0.1 |
вуглеводи51.8 |
Рецепт «Виноградне варення»:
Виноград промиваємо, перебираємо, від'єднуємо від гілочок.
Для приготування цукрового сиропу на 1 кг виноградних ягід беруть 1 кг цукру і одну склянку води. Спочатку в нагрітій воді розчиняють цукор,
Потім у сироп кладуть ягоди, витримують їх у ньому 30 хв., варять на слабкому вогні в 2-3 заходи по годині.
Під час варіння з поверхні варення ложечкою знімають пінку разом зі спливлим насінням.
Перед зняттям з вогню на 1 кг ягід додають ложечку лимонної кислоти і порошок ванільного цукру або кілька кристалів ваніліну.
Готовність варення з винограду визначають за такими ознаками:
варення можна знімати з вогню, якщо крапля сиропу не розтікається на поверхні блюдця,
якщо ягоди вже не спливають і стали цілком прозорими.
Залишилося варення розливають в чисті сухі банки: 4 банки по 700 гр.