Вмовляла подругу Марішку викласти свій рецепт смачного тортика. Але вона відмовилася навідріз. Зате прислала мені і сам рецепт, і фото до нього, з роздільною здатністю надрукувати тут - на Поваренці. Торт цей інакше називають «Монастирська ізба». Я чесно переглянула безліч схожих рецептів, але скрізь знайшла деякі розбіжності в кількості і порядку інгредієнтів. Поетом пропоную вам спробувати спекти ось так:
Інгредієнти для «Торт» Вишня в сотах «»:
- Маргарін - 250 г
- Сметана (плюс ще трохи сметани для крему - на ваш смак) - 200 мл
- Цукор - 0,5 стак.
- Сода (погасити оцтом) - 1 ч. л.
- Яйце куряче - 1-2 шт
- Борошно пшеничне/Борошно (скільки тісто візьме для розкатки)
- Вишня (консервована або заморожена (без кісточок)) - 1 бан.
- Молоко згущене (варене) - 1 бан.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі599 |
жири4192.1 |
вуглеводи900.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири19.9 |
вуглеводи4.3 |
Рецепт «Торт» Вишня в сотах «»:
Відразу кажу, що на свою сімейку кількість продуктів множу на 3))), а то зовсім мало вийде.
Розтопити маргарин, додати в нього сметану, цукор, яйця (для зручності збиваю з цукром окремо), соду (погашену). У суміш поступово вводимо борошно, розмішуємо. Муки потрібно стільки, щоб тісто можна було розкатати скалкою. Тісто прибираємо в пакет і в холодильник на 1 годину.
Після охолодження тісто розкочуємо на пласт товщиною близько 4 -5 мм. Розрізаємо тісто на смужки шириною до 4 см. Це майбутні трубочки з вишнею. На кожну смужку викладаємо по всій довжині вишню щільним поруч, захистимо так, щоб сік від вишень не потрапив на «стик». Трубочки викладаємо на противагу і випікаємо близько 20 хв при 180 градусах, коротше поки мало не підрум'яняться, але не засмажувати.
Поки випікаються трубочки, готуємо крем: змішуємо згущенку зі сметаною, пропорції всі вибирають на свій смак, я кладу на 2 частини згущенки одну частину сметани, можна і навпіл, кому як подобається. Але крем не повинен бути занадто рідким, а то витече з торта, не встигнувши просякнути його.
Готові трубочки повинні охолонути (досить швидко). Обрізаємо, тобто підрівнюємо краї, щоб всі трубочки були однієї довжини. Обрізки теж знадобляться. Потім викладаємо їх пірамідкою: перший шар - 5 штук, другий - 4, третій - 3 тощо. Залежить від того, скільки трубочок у вас вийшло. Кожен шар рясно змащуємо кремом, торт повинен добре просякнутися. Ну а обрізки можна викласти на торт, або просто з'їсти з залишками крему)))) у мене діти розтягли відразу.
Приємного апетиту!