Торт «Вишня в сотах»

Торт «Вишня в сотах»

Вмовляла подругу Марішку викласти свій рецепт смачного тортика. Але вона відмовилася навідріз. Зате прислала мені і сам рецепт, і фото до нього, з роздільною здатністю надрукувати тут - на Поваренці. Торт цей інакше називають «Монастирська ізба». Я чесно переглянула безліч схожих рецептів, але скрізь знайшла деякі розбіжності в кількості і порядку інгредієнтів. Поетом пропоную вам спробувати спекти ось так:

Інгредієнти для «Торт» Вишня в сотах «»:

  • Маргарін - 250 г
  • Сметана (плюс ще трохи сметани для крему - на ваш смак) - 200 мл
  • Цукор - 0,5 стак.
  • Сода (погасити оцтом) - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 1-2 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно (скільки тісто візьме для розкатки)
  • Вишня (консервована або заморожена (без кісточок)) - 1 бан.
  • Молоко згущене (варене) - 1 бан.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
44090.6 ккал


белкі599
г

жири4192.1
г

вуглеводи900.6
р

100 г страви

     

ккал
209.6 ккал

белки
2.8 р

жири19.9
р


вуглеводи4.3
г

Рецепт «Торт» Вишня в сотах «»:

Відразу кажу, що на свою сімейку кількість продуктів множу на 3))), а то зовсім мало вийде.

Розтопити маргарин, додати в нього сметану, цукор, яйця (для зручності збиваю з цукром окремо), соду (погашену). У суміш поступово вводимо борошно, розмішуємо. Муки потрібно стільки, щоб тісто можна було розкатати скалкою. Тісто прибираємо в пакет і в холодильник на 1 годину.
Після охолодження тісто розкочуємо на пласт товщиною близько 4 -5 мм. Розрізаємо тісто на смужки шириною до 4 см. Це майбутні трубочки з вишнею. На кожну смужку викладаємо по всій довжині вишню щільним поруч, захистимо так, щоб сік від вишень не потрапив на «стик». Трубочки викладаємо на противагу і випікаємо близько 20 хв при 180 градусах, коротше поки мало не підрум'яняться, але не засмажувати.
Поки випікаються трубочки, готуємо крем: змішуємо згущенку зі сметаною, пропорції всі вибирають на свій смак, я кладу на 2 частини згущенки одну частину сметани, можна і навпіл, кому як подобається. Але крем не повинен бути занадто рідким, а то витече з торта, не встигнувши просякнути його.
Готові трубочки повинні охолонути (досить швидко). Обрізаємо, тобто підрівнюємо краї, щоб всі трубочки були однієї довжини. Обрізки теж знадобляться. Потім викладаємо їх пірамідкою: перший шар - 5 штук, другий - 4, третій - 3 тощо. Залежить від того, скільки трубочок у вас вийшло. Кожен шар рясно змащуємо кремом, торт повинен добре просякнутися. Ну а обрізки можна викласти на торт, або просто з'їсти з залишками крему)))) у мене діти розтягли відразу.
Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND