Торт постний «Дуже смачний»

Торт постний «Дуже смачний»

Надзвичайно смачний торт з незвичайним бісквітом і дуже ніжним і стійким кремом-мусом. Спробувавши цей торт зі мною багато хто погодиться, що без масла, яєць, вершків можна приготувати дуже смачний торт і не підозрювати, що він пісний.

Інгредієнти для «Торт пісний» Дуже смачний «»:

Мусс.

  • Сік свіжовижатий (ягідний або фруктовий.) - 1 л
  • Цукор - 500 г
  • Агар-агар - 8 г
  • Крупа манна - 3 ст. л.

Бісквіт

  • Арахіс - 120 г
  • Ізюм - 100 г
  • Чорнослив - 120 г
  • Мед - 3 ст. л.
  • Яблуко (сушоні) - 120 г
  • Цукор - 200 г
  • Олія рослинна - 100 г
  • Сода - 1/4 ч.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 1,5 стак.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
6615.1 ккал

белкі66.9
р

жири263.5
р

вуглеводи1132.3
г

100 г страви

     

ккал
252.5 ккал

білкі2.6
р

жири10.1
г

вуглеводи43.2
р

Рецепт «Торт пісний» Дуже смачний «»:

Сушені яблука доводимо з водою до кипіння, прибираємо з плити і залишаємо у воді до розм'якшення.

Воду повністю зливаємо.

Приблизно таку кількість горіхів, родзинок і чорнослива залишаємо для прикрашання торта.

Решту додаємо до яблук, додаємо цукор і мед. Подрібнюємо блендером але не сильно щоб залишалися шматочки горіхів і сухофруктів.

Додаємо олію.

Додаємо борошно, соду, замішуємо тісто.

Випікаємо при 180 * 1 год. 10 хв.

Після повного остигання розрізаємо на 3 пласти.

Готуємо мусс. Я брала заморожену малину (видавила сік), але добре виходить з соку чорної смородини, апельсина, вишні. У сік малини додаємо цукор, доводимо до кипіння.

Всипаємо манку і проварюємо 15-20 хв при постійному завадженні.

За 5 хв до кінця варіння кладемо агар-агар і кип'ятим до повного розчинення.

Отриману масу трохи охолоджуємо.

Потім збиваємо на високій швидкості 15-20 хв.

Маса виходить густою і збільшується в обсязі в 3 рази.

Збираємо торт у формі з бортиками. На 1 пласт бісквіту виливаємо мусс потім кладемо ін. бісквіт тощо. Виходить 3 шари бісквіту і 3 шари мусу.

Відразу ж поки мусс не застиг прикрашаємо горіхами, чорносливом і родзинкою. Ставимо в холодильник до повного застивання.

Звільняємо від форми. Бокові сторони я не прикрашаю, оскільки мені здається, що торт і так хороший.