Рецепт відмінної закуски з риби, яка хороша і як повсякденна страва, і на святковому столі.
Найкраща риба - це ковбаса. Така свого часу ходила приказка. Тому що на сніданок у багатьох і був той самий бутерброд з ковбасою. Ну, а можна його, той же бутерброд зробити набагато цікавіше і корисніше, і знову ж з рибою. Спробуйте: дуже смачно!
РЕЦЕПТ ТЕРРІНА З ЛОСОСЕМ, СОУСОМ БЕШАМЕЛЬ І ТОМАТНОЮ ПАСТОЮ
ТРЕБА:
250 г філе лосося 40 г томатної пасти 40 г борошна 160 мл молока 20 г вершкового масла 2 невеликих яйця По кілька гілочок петрушки і кропу Мускатний горіх Сіль, перець
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Зелень вимити, обсушити і дрібно порубати.
2. Філе лосося опустити на 5 хвилин в киплячу підсолену воду.
3. Вийняти, обсушити і пюрувати в блендері.
4. Приготувати соус Бешамель.
5. Розтопити вершкове масло, всипати борошно і, завадячи, тримати на вогні 2 хвилини.
6. Влити молоко, перешкоджати до отримання гладкої однорідної маси.
7. Зняти з вогню, остудити, посолити, поперчити і додати тріску молотого мускатного горіха.
8. У миску викласти пюрованого лосося, томатну пасту, соус бешамель, яйця, зелень.
9. Змішати за допомогою зануреного блендера. Якщо треба - досолити.
10. Нагріти духовку до 150 ° С.
11. Поставити в неї глибоку противагу, наполовину заповнену гарячою водою.
12. Терринницю змастити вершковим маслом, викласти лососеву масу на 2/3 об'єму (піднімається в процесі запікання!) і поставити в духовку на противінь з водою на півтори години.
13. Потім терину дати охолонути і прибрати його в холодильник на 12 годин.