Теляча печінка з яблучно-луковим соусом

Теляча печінка з яблучно-луковим соусом

Соковита і ніжна теляча печінка, яка готується за лічені хвилини.

Інгредієнти для «Теляча печінка з яблучно-луковим соусом»:

  • Печінка говяжжя - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Суміш перців - 2 трісок.
  • Приправа - 1/3 ч.
  • Масло вершкове - 20 г

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
920.1 ккал

белкі102.9
р

жири32.9
р

вуглеводи48
г

Порції

     

ккал
460.1 ккал

белкі51.5
р

жири16.5
р

вуглеводи24
г

100 г страви

     

ккал
119.5 ккал

белкі13.4
р

жири4.3
р

вуглеводи6.2
г

 

Рецепт «Теляча печінка з яблучно-луковим соусом»:

Телячу печінку вимочити протягом 2 годин у молоці і порізати на шматочки приблизно з палець товщиною.

Для соусу нам знадобиться ріпчаста цибуля і яблуко кисло-солодкого сорту.

Яблуко і цибулю дрібно порізати і швидко обсмажити на вершковому маслі. Додати пару столових ложок води і загасити до м'якості. Соус можна протерти через сито, або подрібнити блендером.

Під час обсмажування цибулі я його посолила, поперчила і приправила прованськими травами.

З печінки видалити плівки і обсмажити її на великому вогні по 1,5 хв. з кожного боку. Дуже важливо не пересушити печінку під час смаження, інакше з ніжної вона перетворитися на жорстку. Готовність можна визначити проколів шматочок тонким ножем, якщо виділяється прозорий сік, значить страва готова.

А ось і розріз!

На приготування цієї смачної страви Вам знадобиться зовсім мало часу. Якщо замінити вершкове масло оливковим, то обід, або вечеря у Вас вийде цілком дієтичною, але дуже смачною і корисною. Приємного апетиту!