Соковита і ніжна теляча печінка, яка готується за лічені хвилини.
Інгредієнти для «Теляча печінка з яблучно-луковим соусом»:
- Печінка говяжжя - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Яблуко - 1 шт
- Суміш перців - 2 трісок.
- Приправа - 1/3 ч.
- Масло вершкове - 20 г
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі102.9 |
жири32.9 |
вуглеводи48 |
Порції |
|||
ккал |
белкі51.5 |
жири16.5 |
вуглеводи24 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі13.4 |
жири4.3 |
вуглеводи6.2 |
Рецепт «Теляча печінка з яблучно-луковим соусом»:
Телячу печінку вимочити протягом 2 годин у молоці і порізати на шматочки приблизно з палець товщиною.
Для соусу нам знадобиться ріпчаста цибуля і яблуко кисло-солодкого сорту.
Яблуко і цибулю дрібно порізати і швидко обсмажити на вершковому маслі. Додати пару столових ложок води і загасити до м'якості. Соус можна протерти через сито, або подрібнити блендером.
Під час обсмажування цибулі я його посолила, поперчила і приправила прованськими травами.
З печінки видалити плівки і обсмажити її на великому вогні по 1,5 хв. з кожного боку. Дуже важливо не пересушити печінку під час смаження, інакше з ніжної вона перетворитися на жорстку. Готовність можна визначити проколів шматочок тонким ножем, якщо виділяється прозорий сік, значить страва готова.
А ось і розріз!
На приготування цієї смачної страви Вам знадобиться зовсім мало часу. Якщо замінити вершкове масло оливковим, то обід, або вечеря у Вас вийде цілком дієтичною, але дуже смачною і корисною. Приємного апетиту!