Смажені підберезовики

Смажені підберезовики

Здавалося б, що може бути простіше смажених грибів. Страва зовсім не святкова, повсякденна, звична. Але, разом з тим, і смачне: ось, наприклад, смажені підберезовики - це просто казка!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування смажених підберезовиків з одного боку нехитрий, а з іншого - має свої нюанси. Перш за все, необхідно правильно обробити гриби - підберезовики смачні, але після досягнення певного віку нижня частина ніжки у них стає волокнистою і жорсткою, тому її краще видалити. До речі, викидати не обов'язково - обрізки можна засушити, а потім смолоти і зробити з них грибну приправу для паст та інших гарнірів.

Під впливом високих температур підберезовики темніють - не варто цього боятися, смак страви анітрохи не постраждає. Ну і, зрозуміло, гриби краще використовувати молоді, свіжі, пружні. Підберезовики швидко псуються, так що ідеальний варіант - смажити їх через кілька годин після збору.

Отже, як посмажити підберезовики:

1. Гриби очистити від сору, добре промити, видалити нижню частину ніжок. Нарізати гриби з урахуванням жарювання - готові шматочки будуть в два-три рази менше.2
. Глибоку чавунну сковороду (мені здається, найсмачніші гриби виходять саме в чавуні) нагріти, налити масло.
3. У розігріту олію на 10-15 секунд покласти очищені і розчавлені дольки часнику, як тільки вони стануть золотистими - вийняти шумовкой.
4. Гриби обсушити кухонним рушником або серветками і викласти в сковороду з ароматизованим часником маслом. Обжаривать, периодически помешивая, до полного выпаривания жидкости.
5. Коли це станеться - додати нарізану тонкими півкільцями цибулю, перемішать.6
. Смажити до готовності цибулі. Посолити, поперчити, вимкнути вогонь і накрити кришкою.

Подавати гарячими, зі свіжим білим хлібом і сметаним соусом. Як гарнір можна використовувати відварену картоплю, пюре, рис, макарони. Можлива подача в холодному вигляді - в якості закуски.

Приємного апетиту!


Призначення: На обід/На вечерю/Обід на швидку руку/Швидкий вечеряний
Основний інгредієнт:Гриби/Підберезов
  Блюдо: Гарячі блюдаГеографія
кухні: Російська кухня

Інгредієнти:

  • Підберезовики свіжі - 1 Кілограм
  • Часник - 2-3 Зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 300 Грам
  • Олія рослинна - 3 Ст. ложки
  • Сіль - До смаку
  • Перець запашний мелений - - До смаку


Кількість порцій: 5