У цьому рецепті немає нічого екстраординарного. Але... ось коли я зіткнулася з проблемою приготування цього м'яса без всяких «вивертів», якими переповнений інтернет, то нічого не знайшла. А хотілося спробувати справжній смак цього незвичайного для нашого регіону м'яса. Приготувала - дуже смачно і дуже швидко!
Інгредієнти для «Смажена оленина»:
- Оленіна - 0.5 кг
- Олія рослинна - 4 год.
- Сіль
- Суміш перців
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі97.5 |
жири62.5 |
вуглеводи0 |
Порції |
|||
ккал |
белк48.8 |
жири31.3 |
вуглеводи0 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири12 |
вуглеводи0 |
Рецепт «Смажена оленина»:
Найважливіше - це правильно нарізати м'ясо, тоді вийде абсолютно ВСЕ!!!
Ріжемо м'ясо ПОПЕРЕК волокон. Нехай шматочки у нас виходять різними - не біда, всі просмажаться!
Складаємо в тарілку, солимо, перчим, не треба ніяких інших спецій - «вб'єте» смак оленини - додаємо рослинну олію.
Залишаємо маринуватися. Ця кількість у мене маринувалося 20 хвилин.
Розігріваємо сковороду, сильно!!! Масло не наливаємо, воно є в маринаді. Швиденько починаємо викладати м'ясо на сковорідку.
Воно дуже швидко починає «схоплюватися», змінюючи свій колір.
Як тільки всі шматочки з рожевих перетворилися на коричневі - перевертаємо.
Ще трохи терпіння, буквально 2-3 хвилини, і буде готово!!!
Ніяких гарнірів, тільки м'ясо і зелень.
Вкуууусно!!!