Скумбрія, запечена в йогурті

Скумбрія, запечена в йогурті

Прекрасна низькокалорійна страва для прихильників правильного харчування і взагалі - для всіх любителів риби. Скумбрія виходить запашною, з щільною соковитою м'якоттью. Просто, нехлопотно, невибито, корисно і смачно... що ще треба?) І всього 89 ккал і 5 вуглеводів!

Інгредієнти для «Скумбрія, запечена в йогурті»:

  • Скумбрія - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Йогурт (класичний) - 150 г
  • Лимон (тільки сік) - 0,5 шт
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2315.8 ккал

белкі256.9
р

жири127.8
р

вуглеводи35.5
г

Порції

     

ккал
1157.9 ккал

белкі128.5
р

жири63.9
р

вуглеводи17.8
р

100 г страви

     

ккал
142.1 ккал

белкі15.8
р

жири7.8
р

вуглеводи2.2
г

 

Рецепт «Скумбрія, запечена в йогурті»:

Набір продуктів найдоступніший. При виборі риби завжди пам'ятаю слова Андрія Макаревича, що у правильної риби «повинен бути ясний погляд». Мутні очі - ознака неправильно зберіганої особи. У мене риба була заморожена, так що я тільки сподіваюся на те, що вона померла не сильно страждаючи. Йогурт беремо класичний, без добавок. Найкраще, якщо він буде домашнім...

... тим більше, що при наявності йогуртниці-термоса від «Oursson» це справа легка, швидка і приємна. Заливаємо 1 літр молока в склянку термоса, додаємо порцію бактеріальної закваски від Orsik для приготування термостатного йогурту, закручуємо кришку і пару хвилин енергійно струсимо. Наливаємо окріп у місткість термоса, вставляємо мірну склянку і закручуємо термос.

Залишаємо на 6-10 годин. Час минув - дістаємо склянку з йогуртом і ставимо її в холодильник для охолодження. Йогурт виходить ніжний, густий і смачний. А робити його - одне задоволення.
Ось цей йогурт я і буду використовувати при приготуванні моєї страви.

Готуємо рибу. Якщо вона заморожена, то розморожуємо її до того стану, коли зможемо її розділити. Обрізаємо голову, хвіст і плавники. Розрізаємо навпіл, витягуємо нутрощі і по можливості прибираємо кістки.

Цибуля нарізає тонкими півкільцями.

Наливаємо в миску йогурт, солимо і перчимо за смаком, додаємо весь цибулю і лимонний сік. Перемішуємо.

Заливаємо скумбрію прямо в ємності для запікання і відразу натягуємо рукав для запікання. У мене рукав в рулоні і, щоб не відрізати зайвого, я відрізала шматок трохи більше розміру форми і по колу закріпила липкою стрічкою. Відправляємо рибку маринуватися на півгодини в холодильник. До речі, зручно так замаринувати рибу заздалегідь, а коли потрібно - відразу дістати і приготувати.

Через півгодини дістаємо форму і запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин. Духовку попередньо розігріти.

Відразу скажу, тому що передбачаю питання: ніякого неприємного запаху на кухні немає.
Подавати негайно. з овочами, можна з рисом. Рибка виходить соковита, щільна, дуже смачна. Лука спочатку здається, що дуже багато, але він теж виходить дуже смачним.



Єдиний недолік: рибка дуже нефотогенічна Зате у неї був цілком ясний погляд)



Приємного апетиту вам і вашій родині! Готуйте смачно і корисно!