Прекрасна низькокалорійна страва для прихильників правильного харчування і взагалі - для всіх любителів риби. Скумбрія виходить запашною, з щільною соковитою м'якоттью. Просто, нехлопотно, невибито, корисно і смачно... що ще треба?) І всього 89 ккал і 5 вуглеводів!
Інгредієнти для «Скумбрія, запечена в йогурті»:
- Скумбрія - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Йогурт (класичний) - 150 г
- Лимон (тільки сік) - 0,5 шт
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Скумбрія, запечена в йогурті»:
Набір продуктів найдоступніший. При виборі риби завжди пам'ятаю слова Андрія Макаревича, що у правильної риби «повинен бути ясний погляд». Мутні очі - ознака неправильно зберіганої особи. У мене риба була заморожена, так що я тільки сподіваюся на те, що вона померла не сильно страждаючи. Йогурт беремо класичний, без добавок. Найкраще, якщо він буде домашнім...
... тим більше, що при наявності йогуртниці-термоса від «Oursson» це справа легка, швидка і приємна. Заливаємо 1 літр молока в склянку термоса, додаємо порцію бактеріальної закваски від Orsik для приготування термостатного йогурту, закручуємо кришку і пару хвилин енергійно струсимо. Наливаємо окріп у місткість термоса, вставляємо мірну склянку і закручуємо термос.
Залишаємо на 6-10 годин. Час минув - дістаємо склянку з йогуртом і ставимо її в холодильник для охолодження. Йогурт виходить ніжний, густий і смачний. А робити його - одне задоволення.
Ось цей йогурт я і буду використовувати при приготуванні моєї страви.
Готуємо рибу. Якщо вона заморожена, то розморожуємо її до того стану, коли зможемо її розділити. Обрізаємо голову, хвіст і плавники. Розрізаємо навпіл, витягуємо нутрощі і по можливості прибираємо кістки.
Цибуля нарізає тонкими півкільцями.
Наливаємо в миску йогурт, солимо і перчимо за смаком, додаємо весь цибулю і лимонний сік. Перемішуємо.
Заливаємо скумбрію прямо в ємності для запікання і відразу натягуємо рукав для запікання. У мене рукав в рулоні і, щоб не відрізати зайвого, я відрізала шматок трохи більше розміру форми і по колу закріпила липкою стрічкою. Відправляємо рибку маринуватися на півгодини в холодильник. До речі, зручно так замаринувати рибу заздалегідь, а коли потрібно - відразу дістати і приготувати.
Через півгодини дістаємо форму і запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин. Духовку попередньо розігріти.
Відразу скажу, тому що передбачаю питання: ніякого неприємного запаху на кухні немає.
Подавати негайно. з овочами, можна з рисом. Рибка виходить соковита, щільна, дуже смачна. Лука спочатку здається, що дуже багато, але він теж виходить дуже смачним.
Єдиний недолік: рибка дуже нефотогенічна Зате у неї був цілком ясний погляд)
Приємного апетиту вам і вашій родині! Готуйте смачно і корисно!