Зовсім не складно приготувати таку ковбасу в домашніх умовах. Рецепт знайдено в інтернеті Листування @ Mail. Ru, за що автору спасибі!
Інгредієнти для «Сировялена ковбаса»:
- Яловичина (вирізка) - 1 кг
- Сіль (кам'яна, великого помолу) - 45-50 г
- Коріандр - 1 ст. л.
- Перець чорний - 1.5-2 год.
- Цукор - 1 ч.
- Сода - 2 г
- Перець червоний пекучий (гіркий мелений)
- Оцет (яблучний)
- Сало (солоне) - 200 г
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі194 |
жири302 |
вуглеводи10.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі15.3 |
жири23.8 |
вуглеводи0.8 |
Рецепт «Сировялена ковбаса»:
М'ясо має бути свіжим, ніжним і бажано без жив.
М'ясо ріжемо на смужки в 1-2 сантиметри.
Приготувати засолочну суміш:
Коріандр попередньо підсмажити і перемолоти в кавомолці.
Додати сіль, цукор, свіжомолотий чорний перець, червоний гострий перець (на кінчику ножа) і соду.
Нарізані шматки м'яса з усіх боків обприскати яблучним оцтом і гарненько натерти приготованими засолочними спеціями.
Натерте сумішшю м'ясо щільно укладаємо в будь-яку нержавіючу ємність, зверху кладемо гніт і поміщаємо в холодильник на 12 годин.
При засолці сильно виділяється сік, зливати його не потрібно.
Через 6 годин м'ясо перевертаємо в розсолі, заново трамбуємо і ставимо гніт.
Через 12 годин робимо слабкий оцтовий розчин (на 1 літр води 2 столові ложки яблучного оцту)
Опускаємо промариноване м'ясо в розведений оцет на 5 хвилин, ретельно в ньому полоскаємо і потім міцно віджимаємо.
Можна м'ясо вивісити в добре вентильоване місце
через 4-5 днів буде готове в'ялене м'ясо.
Мариноване м'ясо перекручуємо на м'ясорубці.
Сало порізати дуже дрібні
змішати з фаршем.
Далі беремо будь-яку цінівку, обертаємо в кілька шарів харчовою плівкою і формуємо ковбаски.
Викладаємо готові ковбаски на ґрати і ставимо на підвіконня (де сильніші потоки повітря) .
У мене ковбаса була готова через 5 днів.
Оскільки ми робимо ковбасу без кишок, вона дуже швидко висихає.
Занадто довго зберігати не рекомендується, оскільки вона продовжує і далі всихати, стаючи все тверіше і тверіше.
Для уповільнення всихання треба зберігати в холодильнику щільно загорнутим у харчову плівку або поміщеним поліетиленовий пакет. Для зберігання більше 1 тижня ретельно загорнуту ковбасу треба поміщати в морозильник.
Ковбаса виходить ароматна, гостренькаязамічувальна
закуска до пива.
Приємного апетиту!!!