Сировялена ковбаса

Сировялена ковбаса

Зовсім не складно приготувати таку ковбасу в домашніх умовах. Рецепт знайдено в інтернеті Листування @ Mail. Ru, за що автору спасибі!

Інгредієнти для «Сировялена ковбаса»:

  • Яловичина (вирізка) - 1 кг
  • Сіль (кам'яна, великого помолу) - 45-50 г
  • Коріандр - 1 ст. л.
  • Перець чорний - 1.5-2 год.
  • Цукор - 1 ч.
  • Сода - 2 г
  • Перець червоний пекучий (гіркий мелений)
  • Оцет (яблучний)
  • Сало (солоне) - 200 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3506.3 ккал


белкі194
р

жири302
р

вуглеводи10.5
г

100 г страви

     

ккал
276.1 ккал

белкі15.3
р

жири23.8
р


вуглеводи0.8
р

Рецепт «Сировялена ковбаса»:

М'ясо має бути свіжим, ніжним і бажано без жив.
М'ясо ріжемо на смужки в 1-2 сантиметри.

Приготувати засолочну суміш:
Коріандр попередньо підсмажити і перемолоти в кавомолці.
Додати сіль, цукор, свіжомолотий чорний перець, червоний гострий перець (на кінчику ножа) і соду.

Нарізані шматки м'яса з усіх боків обприскати яблучним оцтом і гарненько натерти приготованими засолочними спеціями.
Натерте сумішшю м'ясо щільно укладаємо в будь-яку нержавіючу ємність, зверху кладемо гніт і поміщаємо в холодильник на 12 годин.
При засолці сильно виділяється сік, зливати його не потрібно.
Через 6 годин м'ясо перевертаємо в розсолі, заново трамбуємо і ставимо гніт.
Через 12 годин робимо слабкий оцтовий розчин (на 1 літр води 2 столові ложки яблучного оцту)
Опускаємо промариноване м'ясо в розведений оцет на 5 хвилин, ретельно в ньому полоскаємо і потім міцно віджимаємо.

Можна м'ясо вивісити в добре вентильоване місце
через 4-5 днів буде готове в'ялене м'ясо.

Мариноване м'ясо перекручуємо на м'ясорубці.

Сало порізати дуже дрібні
змішати з фаршем.

Далі беремо будь-яку цінівку, обертаємо в кілька шарів харчовою плівкою і формуємо ковбаски.


Викладаємо готові ковбаски на ґрати і ставимо на підвіконня (де сильніші потоки повітря) .
У мене ковбаса була готова через 5 днів.
Оскільки ми робимо ковбасу без кишок, вона дуже швидко висихає.
Занадто довго зберігати не рекомендується, оскільки вона продовжує і далі всихати, стаючи все тверіше і тверіше.
Для уповільнення всихання треба зберігати в холодильнику щільно загорнутим у харчову плівку або поміщеним поліетиленовий пакет. Для зберігання більше 1 тижня ретельно загорнуту ковбасу треба поміщати в морозильник.

Ковбаса виходить ароматна, гостренькаязамічувальна
закуска до пива.

Приємного апетиту!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND