Я часто піку багети, пелюшки, фока--у, сирні палички... Смачний домашній хліб цілком може бути самостійною стравою на святковому столі, всі дуже люблять його! І все-таки заміс і випічка вимагають деяких зусиль і часу. Але є один спосіб зробити звичайний магазинний хліб святковим і незрівнянно смачним! Дві варіації: хрусткий і м'який.
Інгредієнти для «Сирно-часниковий хліб»:
- Масло вершкове - 150 г
- Хліб (будь-який) - 1 шт
- Часник - 2-3 зуб.
- Сир твердий (будь-який, у мене Гауда) - 70-100 г
- Петрушка (або інша зелень)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири130.7 |
вуглеводи362 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.2 |
жири13.5 |
вуглеводи37.3 |
Рецепт «Сирно-часниковий хліб»:
Змішуємо розм'якшену олію, подрібнений часник і натертий на дрібній терці сир.
Для хрусткого ефекту хліб (цеглинка, батон, багет...) нарізаємо ломтиками і намащуємо м'ясляно-сирно-часниковою сумішшю. Густо намащувати не потрібно, досить злегка.
Для м'якого варіанту намазані ломтики збираємо разом і загортаємо в фольгу або подвійний шар пергаментного паперу.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Загорнутий хліб і намазані ломтики викладаємо на противагу і запікаємо хвилин 10-15 до рум'яності.
Трохи охолоні ломтики нарізаємо на невеликі шматочки. Хліб виходить хрусткий, рум'яний, ароматний! Навіть смачніше обожнюваних усіма сирних паличок.