Сирно-часниковий хліб

Сирно-часниковий хліб

Я часто піку багети, пелюшки, фока--у, сирні палички... Смачний домашній хліб цілком може бути самостійною стравою на святковому столі, всі дуже люблять його! І все-таки заміс і випічка вимагають деяких зусиль і часу. Але є один спосіб зробити звичайний магазинний хліб святковим і незрівнянно смачним! Дві варіації: хрусткий і м'який.

Інгредієнти для «Сирно-часниковий хліб»:

  • Масло вершкове - 150 г
  • Хліб (будь-який) - 1 шт
  • Часник - 2-3 зуб.
  • Сир твердий (будь-який, у мене Гауда) - 70-100 г
  • Петрушка (або інша зелень)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2900.2 ккал

белки
60.6 р

жири130.7
р

вуглеводи362
г

100 г страви

     

ккал
299 ккал

белкі6.2
р

жири13.5
р

вуглеводи37.3
г

Рецепт «Сирно-часниковий хліб»:

Змішуємо розм'якшену олію, подрібнений часник і натертий на дрібній терці сир.

Для хрусткого ефекту хліб (цеглинка, батон, багет...) нарізаємо ломтиками і намащуємо м'ясляно-сирно-часниковою сумішшю. Густо намащувати не потрібно, досить злегка.

Для м'якого варіанту намазані ломтики збираємо разом і загортаємо в фольгу або подвійний шар пергаментного паперу.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Загорнутий хліб і намазані ломтики викладаємо на противагу і запікаємо хвилин 10-15 до рум'яності.

Трохи охолоні ломтики нарізаємо на невеликі шматочки. Хліб виходить хрусткий, рум'яний, ароматний! Навіть смачніше обожнюваних усіма сирних паличок.