Шашлички з кальмарів у соусі терияки порадують усіх любителів японської кухні та морепродуктів. Крім того страву готувати дуже просто і швидко. Прекрасна страва для пікніка.
Інгредієнти для «Шашлички з кальмарів»:
- Кальмар - 200 г
- Соус-маринад (терияки kikkoman) - 3 ст. л.
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі39.3 |
жири4.4 |
вуглеводи10 |
Порції |
|||
ккал |
белкі19.7 |
жири2.2 |
вуглеводи5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі15.7 |
жири1.8 |
вуглеводи4 |
Рецепт «Шашлички з кальмарів»:
Кальмари почистити від плівок, нарізати смужками. Залити соусом-маринадом терияки kikkoman, залишити маринуватися на 60 хвилин.
Насадити кальмарів на дерев'яні шпажки. Краще шпажки попередньо витримати у воді, щоб вони не горіли. Виходить 6 шпажок.
Я випікала в духовці під грилем при температурі 200 градусів по 2 хвилини з двох сторін. Перевернувши, змастити соусом терияки kikkoman (свіжий, з пляшки).