Середземноморське овочеве рагу з рисом

Середземноморське овочеве рагу з рисом

Дуже яскраве, ситне і в той же час дієтичне овочеве рагу. Рецепт допоможе тим, кому не можна вживати в їжу продукти, що містять глютен, і всім, хто мріє скинути зайву вагу, але при цьому швидко готувати і смачно харчуватися.

Інгредієнти для «Середземноморське овочеве рагу з рисом»:

  • Ріс (Акватика Color Mix від «» Містраль «») - 100 г
  • Баклажан (середній) - 1 шт
  • Сельдерей черешковий (стебель) - 1 шт
  • Помідор - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Масліни (без кісточок) - 1 ст. л.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • Уксус (бальзамічний темний) - 1/2 ст. л.
  • Цукор - 1 ч.
  • Суміш перців (мелена) - 1/4 ч.
  • Сіль
  • Тім'ян (сушений) - 1/2 ч.
  • Горіхи кедрові - 1 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1044.2 ккал

белки
22.6 р

жири47.2
р

вуглеводи283.6
р

Порції

     

ккал
522.1 ккал

белкі11.3
р

жири23.6
р

вуглеводи141.8
р

100 г страви

     

ккал
77.3 ккал

белки
1.7 р

жири3.5
р

вуглеводи21
г

 

Рецепт «Середземноморське овочеве рагу з рисом»:

Беремо рис Акватика Color Mix від «Містраль», заливаємо водою у співвідношенні 1 до 2,5, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варим 35 хвилин до готовності при закритій кришці.

Поки рис вариться, беремо баклажан, моїм, ріжемо смужками або півкільцями, якщо баклажан «худенький», як у мене. Засинаємо сіллю і залишаємо на 15 хвилин, щоб вийшла гіркота.

Беремо цибулю і часник, чистимо і ріжемо кубиками.
Селер ріжемо тонкими смужками.

Баклажани змиваємо від солі, віджимаємо і обсмажуємо до рум'яності на оливковій олії.

Додаємо нарізані цибулю, часник і селеру і обсмажуємо ще 5 хвилин.

Кладемо нарізані кубиками помідори і половинки маслин.
Додаємо свіжомолоту суміш перців, цукор, оцет і листочки тім'яна (у мене сушений), все перемішуємо і гасимо ще 5 хвилин.
Сіль на ваш розсуд.

Додаємо каперси, перемішуємо.

До цього моменту рис вже готовий. Додаємо рис до овочів, перемішуємо, відключаємо вогонь.

На сухій сковороді обсмажуємо кедрові горішки.

Подаємо рагу гарячим, посипавши кедровими горішками.
Приємного апетиту!