Пропоную спробувати смачний теплий салат, який цілком можна подати як в якості самостійної страви до вечері, так і в якості закуски до святкового столу. Незважаючи на досить «важкі» інгредієнти, завдяки капусті і помідорам, салат виходить соковитим, свіжим і дуже смачним! Пробуємо?
Інгредієнти для «Салат з пекінською капустою і шампіньйонами»:
- Грудка куряча (невелика, близько 350-400г) - 1 шт
- Шампіньйони - 300 г
- Капуста пекінська - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Помідор (середній) - 1 шт
- Сир твердий - 150 г
- Майонез - до смаку
- Сіль
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі120 |
жири16.1 |
вуглеводи32.7 |
Порції |
|||
ккал |
белкі60 |
жири8.1 |
вуглеводи16.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі9.5 |
жири1.3 |
вуглеводи2.6 |
Рецепт «Салат з пекінською капустою і шампіньйонами»:
Поки будемо займатися іншими інгредієнтами, поставимо варитися грудку. Для того, щоб вона була ароматнішою, я додаю до неї половину цибулини, разом з якою вони і варяться до готовності грудки.
Оскільки цього разу в магазині не виявилося пекінської капусти, я використовувала молоду білокачанну капусту, до речі, вийшло теж дуже смачно. Отже, шинкуємо дрібно капусту, якщо візьмете пекінську, то її можна пошинкувати покрупніше. Промазуємо тонкою сіточкою майонезу.
Помідор нарізаємо соломкою.
Шампіньйони нарізаємо тонкими ломтиками, додаємо до них решту половинки цибулі, порізану дрібними кубиками, солимо до смаку і відправляємо гаситься до готовності. Оскільки у мене вони були заморожені вже порізаними, то я їх додатково не розрізала.
Поки гасяться шампіньйони, розділяємо на волокна грудку, додаємо в салат, промазуємо сіточкою майонезу.
Додаємо в наш салат готові гриби і посипаємо зверху сиром, натертим на дрібній терці. Подаємо теплим.
Ось так виглядає перемішаний салат.
Приємного апетиту!