Пекінська капуста дуже легка в приготуванні і прекрасно поєднується з іншими овочами і навіть фруктами. До того ж вона смачна і багата на вітаміни. Тому сьогодні будемо готувати салат з неї і з інших овочів, що знаходиться у вас в холодильнику. Для ніжності і соковитості додамо яблуко.
Інгредієнти для «Салат з пекінської капусти з яблуком»:
- Капуста китайська - 1/2 вилок
- Морква - 1 шт
- Яблуко - 1 шт
- Шпинат - 1/2 пуч.
- Цибуля зелена - 1/2 пуч.
- Укроп - 1/2 пуч.
- Олія соняшникова (для заправки) - 2 ст. л.
- Сік лимонний (для заправки) - 2 ст. л.
- Соєвий соус (для заправки) - 2 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири31.2 |
вуглеводи47.9 |
Порції |
|||
ккал |
белкі3 |
жири6.2 |
вуглеводи9.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі1.2 |
жири2.4 |
вуглеводи3.7 |
Рецепт «Салат з пекінської капусти з яблуком»:
Пекінську капусту шинкуємо.
Трьом морква на середній терці.
Додаємо втрате на великій терці яблуко.
Ріжемо зелену цибулю та кріп.
Шпинат рвемо руками на невеликі шматочки.
Можна додати петрушку.
Готуємо заправку з «Олейни», соєвого соусу і соку лимона.
Перемішуємо, пробуємо на сіль. Можна додати чорний мелений перець.
Салат готовий - легкий, терміновий, багатий вітамінами.
Приємного апетиту!