Салат з креветок з вершковою фасіллю

Салат з креветок з вершковою фасіллю

Варіація на тему італійської кухні від шеф-кухаря Найджела Слейтера.

Цей салат - одна з варіацій на тему класичної італійської страви «тунець з квасіллю», яку Найджел Слейтер розвинув, використовуючи замість тунця креветки. Як пише сам Слейтер, головне в салаті - не креветки, а саме квасоля, вона повинна бути великою і маслянистою. З чим неможливо не погодитися. Мене ж у рецепті залучив спосіб приготування соусу - подрібнені панцирі креветок (без голови): на хорошій кухні нічого не повинно пропадати.

Креветки можна використовувати відварені заморожені, а квасолю можна взяти з банки: економія часу на замочування і варіння, та й самі англійці, підозрюю, чинять точно так само.

РЕЦЕПТ САЛАТУ З КРЕВЕТОК ЗІ ВЕРШКОВОЇ КВАСОЛЬЮІз кулінарного блогу «Вся Сіль»

ТРЕБА:

700-750 г розморожених відварених креветок, очищених від панциряПанцирі креветок без голови2 ст. л. томатної душпасти1 ст. л. червоного винного оцта 1 зубчик часнику, подрібнення Сіль, перец75-100 г оливкової олії холодного віджима600-700 г відварної дрібної білої квасолі1 червона цибулин 3 ст. л. свіжої петей

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Блендером або кухонним комбайном подрібнити панцирі креветок разом з томатною пастою, оцтом і часником. Продовжуючи подрібнювати, маленькою струменею влити оливкову олію, щоб вийшов кремоподібний соус. Якщо соус виходить дуже густий, додати трохи води.

2. Посолити і поперчити соус. Процедити отриманий соус через сито і рідину вилити в каструлю.

3. Додати квасолю і нагрівати на маленькому вогні, акуратно перемішуючи.

4. Коли квасоля нагріється, покласти креветки, цибулю і петрушку, дати прогрітися і подавати до столу, трохи збризнувши оливковою олією.