Хочу поділити рецептом смачного салату на зиму. За смаком він дуже нагадує лечо, тільки головним інгредієнтом в ньому виступає не болгарський перець, а кабачок.
Інгредієнти для «Салат» Прекрасний смак «або кабачкове лечо»:
- Кабачок - 2 кг
- Морква - 500 г
- Помідор - 500 г
- Перець болгарський - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 500 г
- Олія рослинна - 300 мл
- Томатна паста - 200 г
- Цукор - 200 г
- Сіль - 2 ст. л.
- Перець чорний (1/2 ч. л.)
- Перець червоний пекучий (1/3 ч.л.)
- Оцтова есенція - 2 ч. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі46.2 |
жири250.3 |
вуглеводи419.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі1 |
жири5.3 |
вуглеводи8.9 |
Рецепт «Салат» Прекрасний смак «або кабачкове лечо»:
1. Кабачки нарізаємо дрібним кубиком (у перезрілих кабачків потрібно видалити жорстку шкірку і насіння), цибулю і болгарський перець - напівкільцями, помідори - невеликими шматочками, моркву натираємо на великій терці. Всі овочі відправляємо в каструлю, вливаємо олію і ставимо гаситися на плиту на 20 хвилин на середньому режимі (періодично перешкоджаючи) .
2. Далі всипаємо цукор, сіль, чорний і червоний перець, додаємо томатну пасту. Перешиваем и продолжаем тушить ещё 20 минут, слегка убавив огонь.
3. Перед тим, як зняти каструлю з плити вливаємо 1 десерт. ложку (2 ч. л.) оцтової 70% -вої есенції. Добре перемішуєм.4
. Гарячий салат розкладаємо по простерилізованих банках і закручуємо стерильними кришками.
Докладний покроковий рецепт з усіма нюансами дивіться в моєму короткому відео
!