У цій страві всього одна ложка масла і мінімум сиру, а консистенцію різотто йому надає пюре із запечених перців.
Коли ми говоримо «різотто», то нам здається, що це дуже калорійна страва, в основному за рахунок вершкового масла і сиру, які додаються в кінці для того, щоб різотто стало «кремовим» (цей момент називається mantecatura - змішування).
У цьому рецепті, однак, масла всього одна ложка і мінімум сиру, а правильну консистенцію йому додасть якраз пюре із запечених перців. У пюре за бажанням замість солі можна додати солоні анчоуси.
РЕЦЕПТ РІЗОТТО ЗІ СОЛОДКИМ ПЕРЦЕМ
ТРЕБА:
300 г рису для різотто (наприклад, Арборіо або Карнаролі) 2 солодких червоних болгарських перца1 цибулю-шалот100 мл білого віна1 л овочевого бульйону або кип'ятка1 ст. л. вершкового масла60 г сиру типу «Азіаго», «Фонтіна» або «Груйєр» (м'які сири), порізаних дрібними кубкими
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Запекти перці в духовці, загорнути в поліетиленовий пакет і залишити на півгодини. Потім зняти шкірку з перців, видалити насіння і плодоніжки і пюрувати. Трохи посолити.
2. Дрібно порубати цибулю шалот і спассерувати її в ложці масла. Зсипати рис і підсмажити його протягом хвилини. Влити вино і дати йому випаритися, потім вливати потроху бульйон і варити різотто 15-17 хвилин, до консистенції рису «аль денте».
3. Додати пюре з перців і половину сиру, ретельно розмішати, накрити кришкою і залишити на 1-2 хвилини.
4. Подавати, посипати кубиками сиру.