Дуже ніжний десерт з яєць і молока.
Інгредієнти для «Повітряний пиріг з ваніллю»:
- Цукрова пудра - 1 ч. л.
- Масло вершкове - 1 ч. л.
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Молоко - 75 мл
- Цукор - 50 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 ст. л.
- Яйце куряче - 3 шт
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири19.3 |
вуглеводи97.5 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири4.8 |
вуглеводи24.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі7.8 |
жири5.7 |
вуглеводи28.7 |
Рецепт «Повітряний пиріг з ваніллю»:
Приготовлено за рецептом з «Книга про смачну і здорову їжу» 1939р. Вид.
ПОВІТРЯНИЙ ПИРІГ З ВАНІЛЬЮІНГРЕДІЄНТИ
: На 6 яєць - 2 ст. ложки борошна, !/2 склянки цукру, 3/4 склянки молока, 1/2 палички ванілі, 1 ст. ложку олії, 2 ст. ложки цукрової пудри
. Яєчні жовтки змішати з цукром і ваніллю і добре розтерти. У розтерті жовтки додати борошно, розпущену олію і, розмішуючи, розвести гарячим молоком. Отриману масу, не перестаючи її перешкоджати, варити до загустіння, після чого з'єднати з добре збитими яєчними білками
. Приготовану масу викласти у вигляді гірки на змащену маслом сковороду, поверхню згладити лезом ножа і поставити на 10 - 15 хв. у духову шафу, щоб пиріг підрум'янився і піднявся. Як тільки пиріг буде готовий, його треба подавати, інакше він осяде
. Подають пиріг у тому ж посуді, в якому він випікався, зверху посипають цукровою пудрою. Окремо до пирога можна подати холодне кип'ячене або пастеризоване молоко або вершки
. Випікалося 20 хвилин при температурі 180 * С