Повітряний пиріг з ваніллю

Повітряний пиріг з ваніллю

Дуже ніжний десерт з яєць і молока.

Інгредієнти для «Повітряний пиріг з ваніллю»:

  • Цукрова пудра - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Молоко - 75 мл
  • Цукор - 50 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 3 шт

Час приготування: 45 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
673.7 ккал

белки
26.6 р

жири19.3
р

вуглеводи97.5
г

Порції

     

ккал
168.4 ккал


белки
6.7 р

жири4.8
р

вуглеводи24.4
р

100 г страви

     

ккал
198.1 ккал

білкі7.8
р

жири5.7
р

вуглеводи28.7
р


 

Рецепт «Повітряний пиріг з ваніллю»:

Приготовлено за рецептом з «Книга про смачну і здорову їжу» 1939р. Вид.

ПОВІТРЯНИЙ ПИРІГ З ВАНІЛЬЮІНГРЕДІЄНТИ

: На 6 яєць - 2 ст. ложки борошна, !/2 склянки цукру, 3/4 склянки молока, 1/2 палички ванілі, 1 ст. ложку олії, 2 ст. ложки цукрової пудри

. Яєчні жовтки змішати з цукром і ваніллю і добре розтерти. У розтерті жовтки додати борошно, розпущену олію і, розмішуючи, розвести гарячим молоком. Отриману масу, не перестаючи її перешкоджати, варити до загустіння, після чого з'єднати з добре збитими яєчними білками

. Приготовану масу викласти у вигляді гірки на змащену маслом сковороду, поверхню згладити лезом ножа і поставити на 10 - 15 хв. у духову шафу, щоб пиріг підрум'янився і піднявся. Як тільки пиріг буде готовий, його треба подавати, інакше він осяде

. Подають пиріг у тому ж посуді, в якому він випікався, зверху посипають цукровою пудрою. Окремо до пирога можна подати холодне кип'ячене або пастеризоване молоко або вершки

. Випікалося 20 хвилин при температурі 180 * С

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND