Пиріг «Ягідний скарб»

Пиріг «Ягідний скарб»

Пиріг-виручалочка для ягідного сезону! Як же смачно буде з'їсти такий яскравий шматочок за чашечкою трав'яного чаю! А також рецепт включає в себе прекрасну ідею приготування ягідного пирога без крохмалю. Пригощайтеся!

Інгредієнти для «Пиріг» Ягідний скарб «»:

  • Цукор тростинний (ТМ «» Містраль «») - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Йогурт (класичний або густий кефір) - 150 мл
  • Борошно пшеничне/Борошно - 150 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Пластівці вівсяні (дрібні) - 4 ст. л.
  • Смородина червона - 100 г
  • Смородина чорна - 100 г
  • Малина - 100 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Час приготування: 40 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2085.4 ккал

белки
40.6 р

жири36.1
р

вуглеводи397.9
р

Порції

     

ккал
347.6 ккал


белки
6.8 р

жири6
г

вуглеводи66.3
г

100 г страви

     

ккал
212.8 ккал

белкі4.1
г

жири3.7
р

вуглеводи40.6
р


 

Рецепт «Пиріг» Ягідний скарб «»:

Почнемо з підготовки ягід. Звичайно, можна вибрати будь-який «мікс», але ягід має бути 300 г. Чорну і червону смородину вимити, очистити від гілочок і обсушити на серветці. Малину просто перебрати від листя, гілочок та іншого.

Для випічки я буду використовувати тростинний нерафінований цукор «Демерара» від ТМ «Містраль». Він надає неймовірний карамельний смак, колір і аромат.

Яйця збиваємо з цукром до збільшення обсягу маси в 2 рази.

Додаємо йогурт і розмішуємо.


Муку змішуємо з розпушувачем. Просіюємо. Додаємо в тісто і збиваємо міксером.

Форму 20-22 см змащуємо вершковим маслом і присипаємо тонким шаром пластівців, без зазорів.

Ягоди змішуємо між собою і викладаємо на пластівці.

Зверху заливаємо тестом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хв.

І ось такий рум'яний красень з'явиться в наших ручках, через належний час. Даємо пирогу повністю охолонути, і тільки потім виймаємо з форми! Це дуже важливо! Не забувайте, що у нас «вівсяне дно».


Виглядає воно ось так! І дуже м'яке при поїданні! Вівсянка, як така, не відчувається.

Прикрашаємо пиріг цукровою пудрою і свіжими ягодами і подаємо до столу!

Приємного чаювання!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND