Пиріг-виручалочка для ягідного сезону! Як же смачно буде з'їсти такий яскравий шматочок за чашечкою трав'яного чаю! А також рецепт включає в себе прекрасну ідею приготування ягідного пирога без крохмалю. Пригощайтеся!
Інгредієнти для «Пиріг» Ягідний скарб «»:
- Цукор тростинний (ТМ «» Містраль «») - 200 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Йогурт (класичний або густий кефір) - 150 мл
- Борошно пшеничне/Борошно - 150 г
- Масло вершкове - 20 г
- Пластівці вівсяні (дрібні) - 4 ст. л.
- Смородина червона - 100 г
- Смородина чорна - 100 г
- Малина - 100 г
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири36.1 |
вуглеводи397.9 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири6 |
вуглеводи66.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі4.1 |
жири3.7 |
вуглеводи40.6 |
Рецепт «Пиріг» Ягідний скарб «»:
Почнемо з підготовки ягід. Звичайно, можна вибрати будь-який «мікс», але ягід має бути 300 г. Чорну і червону смородину вимити, очистити від гілочок і обсушити на серветці. Малину просто перебрати від листя, гілочок та іншого.
Для випічки я буду використовувати тростинний нерафінований цукор «Демерара» від ТМ «Містраль». Він надає неймовірний карамельний смак, колір і аромат.
Яйця збиваємо з цукром до збільшення обсягу маси в 2 рази.
Додаємо йогурт і розмішуємо.
Муку змішуємо з розпушувачем. Просіюємо. Додаємо в тісто і збиваємо міксером.
Форму 20-22 см змащуємо вершковим маслом і присипаємо тонким шаром пластівців, без зазорів.
Ягоди змішуємо між собою і викладаємо на пластівці.
Зверху заливаємо тестом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хв.
І ось такий рум'яний красень з'явиться в наших ручках, через належний час. Даємо пирогу повністю охолонути, і тільки потім виймаємо з форми! Це дуже важливо! Не забувайте, що у нас «вівсяне дно».
Виглядає воно ось так! І дуже м'яке при поїданні! Вівсянка, як така, не відчувається.
Прикрашаємо пиріг цукровою пудрою і свіжими ягодами і подаємо до столу!
Приємного чаювання!