Печені перці можна приготувати і відразу їсти, оскільки це шалено смачно, але можна використовувати їх як компонент салатів з баклажанами, козячим сиром та іншими улюбленими продуктами. Також печені перці заготовляють і на зиму. Готуємо страву з Ларою Кацовою. В гостях на «Домашній кухні» - співак Прохор Шаляпін.
Рецепт приготування
Загальний час
1 год 30 хв
Час приготування
40 хв
Кількість порцій
4
Інгредієнти:
[]
перець болгарський
12 шт.
[]
олія оливкова
100 мл
[]
соус
50 мл (бальзамічний)
[]
часник
3 зубці
[]
базилік
2 пучка (зелений)
[]
черрі
200 г (червоні)
[]
хліб
200 г (палички)
[]
сир бринза
175 р
[]
сіль
до смаку
[]
перець
до смаку
Як приготувати печені перці з базиліком:
- 6 перців укладаємо на противагу, збризкуємо оливковою олією і обмазуємо їм перці. Ставимо в духовку при температурі 180 ° С в режимі гриль на 40 хв.
- Обриваємо листочки базиліку з гілочок і дрібно шинкуємо.
- У сотійник наливаємо трохи оливкової олії, рубаємо часник і додаємо в олію. Трохи нагріваємо масло і даємо йому настоятися.
- Дістаємо перці з духовки і протягом однієї хвилини після закриваємо перці фольгою і залишаємо на 30 хв.
- З кожного помідора черрі вирізаємо четвертинку, щоб виникло поглиблення, викладаємо чері рядами і в поглиблення укладаємо хлібні палички, щоб вийшов місток.
- Акуратно очищаємо перці від шкірки. Викладаємо в окремий посуд, заливаємо невеликою кількістю заправки, додаємо 30 г бальзамічного соусу, солимо і перчимо, посипаємо базиліком, все ретельно перемішуємо.
- З боків страви викладаємо нарізану бринзу. Зверху викладаємо готові перці.
- Печені перці з базиліком готові!
Дивіться «Домашню кухню» онлайн на сайті телеканалу «Домашній»