Обід у південно-американському стилі

Обід у південно-американському стилі

Рецепт від Джеймі Олівера з моїми невеликими змінами і додаваннями. Ситна, ароматна, гостренька (навіть дуже), швидка у приготуванні обід або вечеря. Унікальний смак і аромат суміші білого рису Басматі і кіноа підкорить будь-якого привереду.

Інгредієнти для «Обід у південно-американському стилі»:

  • Ріс (суміш Басматі рису і кіноа ТМ Містраль) - 100 г
  • Сіль (морська)
  • Олія оливкова
  • Кумин (до смаку)
  • Квасоля консервована (промита і обсушена) - 200 г
  • Перець чилі - 1/2 шт
  • Перець зелений (халапеньо) - 1/2 шт
  • Уксус (білий винний) - 1 ст. л.
  • Цукор тростинний
  • Сік лимонний (від 1/4 лимона)
  • Перець чорний
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Авокадо - 1/2 шт
  • Помідори черрі - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1/4 шт
  • М'ята (листки)
  • Коріандр
  • Соус (для сервера)
  • Вода - 200 мл

Час приготування: 25 хвилин


Кількість порцій: 3

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1277.7 ккал

белкі51.3
р

жири62
г

вуглеводи131.7
р

Порції

     

ккал
425.9 ккал


белкі17.1
р

жири20.7
р

вуглеводи43.9
р

100 г страви

     

ккал
102.2 ккал

белкі4.1
г

жири5
г

вуглеводи10.5
г


 

Рецепт «Обід у південно-американському стилі»:

Спочатку замаринуємо цибулю - в миску з білим столовим укусом додаємо тріску тростинного цукру і тріску солі, нарізану цибулю і перчики. Але тут потрібно орієнтуватися на свій смак - мені здалося, що зазначеної кількості перцю буде занадто багато, адже для подачі ще використовується соус чилі.

Готуємо суміш Басматі Кіноа мікс (білий ароматний рис басматі і кіноа) за інструкцією - засипаємо в каструлю з водою у співвідношенні 1:2. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Закриваємо щільно кришкою і варимо на повільному вогні 12-15 хвилин, поки суміш не ввібрає в себе всю воду.

У цей час на сковороду наливаємо трохи оливкової олії, нагріваємо. Всинаємо насіння кумина (зіри) до смаку, обсмажуємо їх секунд 30

Додаємо підготовлену квасолю (у мене сорт Red kidney), тріску морської солі і обсмажуємо 5-8 хвилин.


Нарізаємо помідори черрі та авокадо

Окремо підсмажуємо яйця. До речі, Джеймі рекомендує підсмажити їх у тій же сковороді, де смажилася квасоля.

Готову суміш круп збризкуємо оливковою олією і злегка приправляємо лимонним соком.

Далі на страву для подачі викладаємо крупу, квасолю, шматочки авокадо, черрі, мариновану цибулю. Зверху збризкуємо трохи рештою маринадом.

Посипаємо нарубаною м'ятою і коріандром, свіжомолотим чорним перцем.


Подаємо з соусом чилі:





Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND