Рецепт від Джеймі Олівера з моїми невеликими змінами і додаваннями. Ситна, ароматна, гостренька (навіть дуже), швидка у приготуванні обід або вечеря. Унікальний смак і аромат суміші білого рису Басматі і кіноа підкорить будь-якого привереду.
Інгредієнти для «Обід у південно-американському стилі»:
- Ріс (суміш Басматі рису і кіноа ТМ Містраль) - 100 г
- Сіль (морська)
- Олія оливкова
- Кумин (до смаку)
- Квасоля консервована (промита і обсушена) - 200 г
- Перець чилі - 1/2 шт
- Перець зелений (халапеньо) - 1/2 шт
- Уксус (білий винний) - 1 ст. л.
- Цукор тростинний
- Сік лимонний (від 1/4 лимона)
- Перець чорний
- Яйце куряче - 3 шт
- Авокадо - 1/2 шт
- Помідори черрі - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1/4 шт
- М'ята (листки)
- Коріандр
- Соус (для сервера)
- Вода - 200 мл
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 3
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі51.3 |
жири62 |
вуглеводи131.7 |
Порції |
|||
ккал |
белкі17.1 |
жири20.7 |
вуглеводи43.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі4.1 |
жири5 |
вуглеводи10.5 |
Рецепт «Обід у південно-американському стилі»:
Спочатку замаринуємо цибулю - в миску з білим столовим укусом додаємо тріску тростинного цукру і тріску солі, нарізану цибулю і перчики. Але тут потрібно орієнтуватися на свій смак - мені здалося, що зазначеної кількості перцю буде занадто багато, адже для подачі ще використовується соус чилі.
Готуємо суміш Басматі Кіноа мікс (білий ароматний рис басматі і кіноа) за інструкцією - засипаємо в каструлю з водою у співвідношенні 1:2. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Закриваємо щільно кришкою і варимо на повільному вогні 12-15 хвилин, поки суміш не ввібрає в себе всю воду.
У цей час на сковороду наливаємо трохи оливкової олії, нагріваємо. Всинаємо насіння кумина (зіри) до смаку, обсмажуємо їх секунд 30
Додаємо підготовлену квасолю (у мене сорт Red kidney), тріску морської солі і обсмажуємо 5-8 хвилин.
Нарізаємо помідори черрі та авокадо
Окремо підсмажуємо яйця. До речі, Джеймі рекомендує підсмажити їх у тій же сковороді, де смажилася квасоля.
Готову суміш круп збризкуємо оливковою олією і злегка приправляємо лимонним соком.
Далі на страву для подачі викладаємо крупу, квасолю, шматочки авокадо, черрі, мариновану цибулю. Зверху збризкуємо трохи рештою маринадом.
Посипаємо нарубаною м'ятою і коріандром, свіжомолотим чорним перцем.
Подаємо з соусом чилі:
Приємного апетиту!