Сьогодні мадам Лара готує дивовижну страву. Все просто: тріска подружилася з креветками, обсмаженою цибулею, часником і томатами, а потім вирушила в духовку. Через 40 хвилин шикарна запіканка готова!
Перед тим як помчати в супермаркет або на ринок за хорошою рибою, рекомендуємо подивитися кулінарний репортаж, в якому співведучий мадам Лари Євген Воронецький, він же Єня, з «Домашньої кухні» розповідає нам, як вибрати найсмачнішу тріску.
РЕЦЕПТ НЕЗВИЧАЙНОЇ РИБНОЇ ЗАПІКАНКИ
Що потрібно:
- 1 кг філе тріски
- 500 г креветок (Лара радить використовувати королівські, але ви можете взяти звичайні)
- 3 яйця
- 3 помідори
- 1 цибулина
- 1 маленький пучок петрушки
- сушений орегано
- 3 зубчики часнику
- оливкова олія
- сіль, перець - за смаком
Як приготувати незвичайну рибну запіканку:
1. Часник дрібно порубати, цибулю нарізати невеликими квадратиками. Часник і цибулю обсмажити на оливковій олії.
3. Дрібно нарізати помідори і петрушку і додати їх до цибулі і часнику. Посипати орегано. Посолити і поперчити. Готувати, постійно перешкоджаючи, до тих пір, поки не випариться вся рідина. Зняти з вогню.
4. Нарізати тріску на шматки довільного розміру і перемолоти в блендері. З'єднати із запалюванням і як слід перемішати.
5. Очистити креветки (залиште 3 цілих, вони нам знадобляться) і нарізати, додати у фарш.
6. Злегка збити яйця і влити у фарш. Енергійно перемішати. Посолити ще раз, якщо необхідно.
7. Викласти фарш на противагу з високими бортиками, вистелений пергаментом. 3 креветки викласти зверху.
8. Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 40 хвилин.
9. В ідеалі - перед тим як є незвичайну рибну запіканку, потрібно її охолодити. Подавати зі свіжими овочами і зеленню.