У мене було трохи молодого часнику, який нікуди було пристосувати, і тоді взяла я стару кулінарну книгу і врятувала його від безславної загибелі.
Інгредієнти для «Молодий часник в маринаді»:
- Часник (молодий) - 200 г
- Вода - 300 мл
- Оцус (винний) - 3 ст. л.
- Сіль - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі13 |
жири1 |
вуглеводи61.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.2 |
жири0.2 |
вуглеводи10.6 |
Рецепт «Молодий часник у маринаді»:
Часник чистимо, моєм і ріжемо шматочками довжиною близько 2-3 см. Товстенькі головки надрізаємо. Потім опускаємо на 1 хв у підсолений окріп, відкидаємо на дуршлаг і обдаємо холодною водою.
Варимо маринад: 300 мл води, 3 ст. л оцту, 1 ст. л. солі змішуємо, кип'ятим до повного розчинення солі і остужаємо. Часник укладаємо в банку, заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в темне прохолодне місце.
Оскільки я використовувала кришку вакуумного консервування (http://www.povareno k.ru/blog/show/17741/, якщо є можливість, то дуже рекомендую придбати) мій часник був готовий вже наступного дня, а під звичайною кришкою, думаю, післязавтра можна буде пробувати.
Такий часник може бути прекрасним додаванням до гарніру, а можна змішати його з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і заправити рослинною олією, вийде чудовий салат!
Після обіду я зрозуміла, що 200 грам - це дуже мало