Молдавська національна страва «Фріптура»

Молдавська національна страва «Фріптура»

Для вже присвячених це блюдо невід'ємна частина національної кухні, а для новачків щось екзотичне) але повірте мені, дуже смачне. Страву можна готувати як зі свинини так і з курячої грудки, варіант з грудки більш дієтичний.

Інгредієнти для «Молдавська національна страва» Фриптура «»:

  • Свинина - 600 г
  • Бринза - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Борошно кукурудзяне - 1 пакет.
  • Сіль

Час приготування: 40 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3901.3 ккал

белкі180
г

жири188
р

вуглеводи374.9
р

Порції

     

ккал
975.3 ккал


белкі45
г

жири47
г

вуглеводи93.7
р

100 г страви

     

ккал
246.9 ккал

белкі11.4
р

жири11.9
р

вуглеводи23.7
р


 

Рецепт «Молдавська національна страва» Фриптура «»:

1) М'ясо вимити, просушити паперовим рушником, порізати на кубики розміром приблизно 2х2 см, можна більше, ужариться ще. Цибулю почистити і нарізати напівкільцями, не дуже товстими.
Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на рослинній олії, на середньому вогні м'ясо до повної готовності, часто завадячи.
Готове м'ясо перекладаємо в тарілку. На знову розігріту сковороду з рослинним маслом засинаємо цибулю і обсмажуємо до золотистої корочки або якщо хто любить до прозорості. До цибулі додаємо наше готове м'ясо, обсмажуємо всі разом 1-2 хв. посолити і поперчити. Вимикаємо вогонь, викладаємо в тарілку.2

) Варім мамалигу) кукурудзяний хліб. Найчастіше на пачках з кукурудзяною крупою вказаний рецепт приготування, тому як борошно буває різне ну і результат природно. Але я опишу свій. Наливаю в чавунок води на до половини, доводжу до кипіння, додаю тріску солі і постипенно перешкоджаючи вінчиком додаю кукурудзяне борошно, підсипаю борошно до тих пір поки консистенція не стане схожа на густу манку. Далі дуже часто завадимо ложкою, або вінчиком протягом 20 хв варим на середньому вогні до загустіння (що б ложка стояла). Вимикаємо вогонь, і вивалюємо наш хліб на велику плоску тарілку.3

) Бринзу натираємо на крупній терці і подаємо в окремій тарілці.

Їться ось так: мамалигу ділимо на невеликі частини (ломти), в тарілку накладаємо м'ясо і поруч бринзу, макаємо мамалигу по черзі в м'ясо і бринзу... смачнота!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND