Пропоную приготувати чудову закуску. Колись давно попався рецепт в інтернеті. Розплавлений сир з медом і ароматом розмарину всередині, а зовні хрустке тісто філо.
Інгредієнти для «Мішечки з козячим сиром, медом і розмарином»:
- Тісто філо (аркуша) - 3
- Багет (ломтиків) - 5
- Сир козій (у мене з білою цвіллю) - 100 г
- Мед (рідкий) - 50 мл
- Розмарин (гілочка)
- Перець рожевий (20-25 горошин)
- Олія оливкова - 20 мл
- Масло вершкове - 30 г
- Цибуля зелена (пір'я) - 5
- Руккола (для подачі)
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі11.2 |
жири56.8 |
вуглеводи4483.3 |
Порції |
|||
ккал |
белкі2.2 |
жири11.4 |
вуглеводи896.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі0.2 |
жири1 |
вуглеводи78 |
Рецепт «Мішечки з козячим сиром, медом і розмарином»:
1. Духовку розігріти до 180S. Тісто філо розрізати на 10 квадратів. Скласти квадрати в два шари, промазавши між собою розтопленим вершковим маслом. У середину квадрата викласти ломтик багета, сбрызнуть оливковою олією.
2. Зверху викласти ломтик сиру, полити медом. Потім кілька листочків розмарина і 5-6 горошин рожевого перцю.
3. Зібрати філо у форму мішечка, сколоти верх зубочистками. Викласти мішечки на противінь і пекти приблизно 10 хвилин. Потім мішечки вийняти, прибрати зубочистки і зав'язати мішечки цибулею.
Приємного апетиту!