М'який пиріг з рикоттою і черешнею

М'який пиріг з рикоттою і черешнею

В Італії часто в тісто додають рикотту, т до вона додає йому ніжну текстуру. Готувати такі пироги можна не тільки з черешнею, а й абрикосами, персиками, вишнею. Кожен раз буде новий смак. Torta morbida con ricotta e ciliegie - м'який пиріг з рикоттою і черешнею можна подавати як теплим, так і в холодному вигляді. Рецепт з книги Елли Мартіно «Секрети італійської мами»

Інгредієнти для «М'який пиріг з рикоттою і черешнею»:

  • Рикотта - 500 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 120 г
  • Цукор - 120 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 120 г
  • Розпушувач тіста - 10 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Черешня - 250 г

Час приготування: 60 хвилин


Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3174.9 ккал

белкі101.4
р

жири190.4
р

вуглеводи267.9
р

Порції

     

ккал
396.9 ккал


белкі12.7
р

жири23.8
р

вуглеводи33.5
г

100 г страви

     

ккал
235.2 ккал

белкі7.5
р

жири14.1
р

вуглеводи19.8
р


 

Рецепт «М'який пиріг з рикоттою і черешнею»:

Черешню вимити, обсушити. Вилучити кісточки.

Яйця збити з цукром і ванільним цукром у пишну світлу піну.

Додати рикотту, вершкове масло і змішане з розпушувачем борошно. Перемішати лопаткою.

Форму (у мене діаметром 26 см) змастити вершковим маслом, викласти тісто, розрівняти. На тісто в довільному порядку викласти ягоди черешні, злегка втиснувши в тісто.


Випікати при 200S приблизно 40 хвилин.
Дістати пиріг з духовки, остудити і подавати.

Приємного апетиту!

Нам пиріг дуже сподобався - ніжний, ароматний. Син визначив його як пиріг-запіканку. До речі, рикотту можна замінити жирним сиром.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND