В Італії часто в тісто додають рикотту, т до вона додає йому ніжну текстуру. Готувати такі пироги можна не тільки з черешнею, а й абрикосами, персиками, вишнею. Кожен раз буде новий смак. Torta morbida con ricotta e ciliegie - м'який пиріг з рикоттою і черешнею можна подавати як теплим, так і в холодному вигляді. Рецепт з книги Елли Мартіно «Секрети італійської мами»
Інгредієнти для «М'який пиріг з рикоттою і черешнею»:
- Рикотта - 500 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 120 г
- Цукор - 120 г
- Масло вершкове (кімнатної температури) - 120 г
- Розпушувач тіста - 10 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Черешня - 250 г
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «М'який пиріг з рикоттою і черешнею»:
Черешню вимити, обсушити. Вилучити кісточки.
Яйця збити з цукром і ванільним цукром у пишну світлу піну.
Додати рикотту, вершкове масло і змішане з розпушувачем борошно. Перемішати лопаткою.
Форму (у мене діаметром 26 см) змастити вершковим маслом, викласти тісто, розрівняти. На тісто в довільному порядку викласти ягоди черешні, злегка втиснувши в тісто.
Випікати при 200S приблизно 40 хвилин.
Дістати пиріг з духовки, остудити і подавати.
Приємного апетиту!
Нам пиріг дуже сподобався - ніжний, ароматний. Син визначив його як пиріг-запіканку. До речі, рикотту можна замінити жирним сиром.