Колись я щиро вірила, що найкраще джерело кальцію - це молочні продукти. А зараз вже всі, напевно знають, що для заповнення нестачі кальцію в організмі краще кунжуту немає нічого. Його там набагато більше в розрахунку на 100 гр, ніж у молочці. Та й засвоюється він ефективніше. І діти із задоволенням п'ють таке «молоко» - адже воно дуже ароматне, трохи солодке і дуже смачне!
Інгредієнти для «Кунжутне молоко»:
- Кунжут - 0,5 стак.
- Мед - 3 л
- Вода - 1 л
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі0 |
жири0 |
вуглеводи5600 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі0 |
жири0 |
вуглеводи70 |
Рецепт «Кунжутне молоко»:
Або ось деталі.
Заливаємо в блендер воду, додаємо кунжут і мед. Всі перебиваємо протягом 1 хвилини. Якщо блендер слабкий - довше.
Готовність перевіряємо так: беремо трохи гущі - розбитих зерняток. Якщо вони зберегли форму - продовжуємо збивати. Якщо зернятка кунжуту вже не видно, а є просто біла маса - готово.
Наступний крок - процеживаем рідину через ситечко або марлю. Те, що залишається від кунжуту, не викидаємо, а зберігаємо. Цей подрібнений кунжут можна використовувати для приготування фруктового салату, солодких каш або в десерти.
Зливаємо проціжене «молоко» в підготовлену ємність. Зберігати не більше двох діб. Але у нас зазвичай і доби не проходить - літр «йде» дуже швидко. Коли молоко постоїть - утворюється осад - перед вживанням просто збовтайте його.
Кунжутне молоко можна просто пити, можна заливати вівсяні пластівці (тільки чекати потрібно не 5-10 хвилин, а все 30), кажуть, що можна з ним готувати какао - сама не пробувала, і взагалі замінювати молоко там, де воно є в солодких десертах.
Здоров'я вам!