Класична і всіма улюблена страва на новий лад. Наша колоритна ведуча Лара Кацова приготувала його так, що ми негайно вивідали її ексклюзивний рецепт.
Зізнаємося, що ми і подумати не могли, що на звичайні спагетті і на ще більш звичайні котлети можна подивитися під таким кутом. Трішки кулінарного креативу і кілька цілком собі бюджетних інгредієнтів - і екко!, як кажуть італійці, розкішна вечеря готова!
В гості до мадам Лари на її «Домашню кухню» приходив найстильніший і модний ведучий «Домашнього» Тимур Гучкаєв, після зйомок він зізнався, що не їв нічого смачнішого. Дивіться, як це було!
РЕЦЕПТ КОТЛЕТ У ТОМАТНОМУ СОУСІ ЗІ СПАГЕТТІ
Що потрібно:
- 400 г телятини
- 400 г свинини
- щепітка тміна
- 2 тріски орегано
- щепітка коріандра
- 1 упаковка свіжого базиліка
- половина перцю чили
- третина батона
- 2 яйця
- 200 г сулугуні
- 2 упаковки томатів у власному соку
- 1 цибулина
- 6 зубчиків часнику
- 100 мл оливкової олії
- 1 упаковка спагеті
- сіль, перець - за смаком
Як приготувати котлети в томатному соусі зі спагеті:
1. Зі свинини і телятини зробити фарш, додати тмін, коріандр, орегано і дрібно нарубаний перець чилі.
2. Зрізати кірки з батона, нарізати хліб тонкими ломтиками, завантажити в блендер і зробити крихту. Додати до фаршу. Посолити і поперчити. Додати 1 яйце, а щоб котлетки вийшли пишними, - ще 1 жовток. Ретельно вимісити. Сформувати з фаршу кулю і кілька разів вдарити нею об робочу поверхню, щоб як слід відбити.
3. Сформувати з фаршу котлети і обсмажити на оливковій олії до напівготовності.
4. Для томатного соусу крупно нарізати цибулю і дрібно нарубати 4 зубчики часнику. Обсмажити разом на оливковій олії, додати томати, половину базиліка, посолити і поперчити. Готувати кілька хвилин.
5. На противагу з високими бортиками викласти половину томатного соусу, потім всі котлети, залити соусом, що залишився. Нарізати тонкими ломтиками сулугуні і розкласти по всій поверхні противня. Запікати в розігрітій до 170 ° С духовці протягом 20 хвилин.
6. Відварити спагеті і обсмажити на оливковій олії з додаванням нарубаного часнику і базиліка.
7. На велику сервірувальну страву викласти котлети з томатним соусом, спагеті. Подавати негайно!