Котлети «Тире кефте»

Котлети «Тире кефте»

Ці котлети з Егейської місності Туреччини. В Ізмірській області є маленьке старовинне містечко Тире. Дуже смачна кухня і дуже цікавий там базар-ярмарок.

Інгредієнти для «Котлети» Тире кефте «»:

  • Фарш м'ясний (яловичий) - 500 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Петрушка - 0.5 пуч.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Сіль - до смаку
  • Перець чорний - за смаком
  • Масло вершкове (можна і маргарин) - 4 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1118.2 ккал

белки
11.8 р

жири48.4
р

вуглеводи16.5
р

Порції

     

ккал
223.6 ккал

белкі2.4
р

жири9.7
р

вуглеводи3.3
г

100 г страви

     

ккал
153.2 ккал

белки
1.6 р

жири6.6
р

вуглеводи2.3
г

 

Рецепт «Котлети» Тире кефте «»:

Цибулю натерти на терці, петрушку дрібно нарізати і змішати з іншими продуктами. Залишити на пару годин у холодильнику. Відокремлюємо частину фаршу розміром з горіх і формуємо довгі котлети. Обсмажуємо в вершковому маслі і подаємо зі свіжим йогуртом.

Одне джерело говорить про те, що років 100-150 тому Тіре кефте робили тільки з м'яса черевної області, звичайно, це була і буде тільки Яловичина, так як свинина тут заборонена. І подавали з салатом з порею. У ті час у фарш додавали й інші прянощі, але в наш час тільки сіль і цибуля. Досі сперечаються про те, яку форму надавати котлетам, але кожен робить це по-своєму...