Ці котлети з Егейської місності Туреччини. В Ізмірській області є маленьке старовинне містечко Тире. Дуже смачна кухня і дуже цікавий там базар-ярмарок.
Інгредієнти для «Котлети» Тире кефте «»:
- Фарш м'ясний (яловичий) - 500 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Петрушка - 0.5 пуч.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Сіль - до смаку
- Перець чорний - за смаком
- Масло вершкове (можна і маргарин) - 4 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири48.4 |
вуглеводи16.5 |
Порції |
|||
ккал |
белкі2.4 |
жири9.7 |
вуглеводи3.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири6.6 |
вуглеводи2.3 |
Рецепт «Котлети» Тире кефте «»:
Цибулю натерти на терці, петрушку дрібно нарізати і змішати з іншими продуктами. Залишити на пару годин у холодильнику. Відокремлюємо частину фаршу розміром з горіх і формуємо довгі котлети. Обсмажуємо в вершковому маслі і подаємо зі свіжим йогуртом.
Одне джерело говорить про те, що років 100-150 тому Тіре кефте робили тільки з м'яса черевної області, звичайно, це була і буде тільки Яловичина, так як свинина тут заборонена. І подавали з салатом з порею. У ті час у фарш додавали й інші прянощі, але в наш час тільки сіль і цибуля. Досі сперечаються про те, яку форму надавати котлетам, але кожен робить це по-своєму...