Комбінований пиріг

Комбінований пиріг

Один з улюблених пирогів моєї родини. Називається так тому, що тісто готується з дріжджів і соди. Не треба довго чекати, поки воно підійде, можна відразу готувати. Ще один плюс- тесту виходить багато. Я роблю відразу 2 пироги в одному, наприклад, половину з тушкованою капустою і половину з яблуками (можна будь-яку, яка вам подобається).. Так що можна сказати:«двічі комбінований». Пиріг виходить великий. Начинку приготувати заздалегідь. Виставляю перший раз. Не судіть суворо. Буду рада, якщо комусь сподобається.

Інгредієнти для «Комбінований пиріг»:

  • Молоко - 1 стак.
  • Сметана - 1 стак.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Дріжджі - 40 г
  • Сода - 1/2 ч.
  • Цукор (Якщо пиріг робити солодкім - 1 склянку цукру) - 1/2 стак.
  • Борошно пшеничне/Борошно (приблизно 1 кг)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1854.6 ккал

белкі47.6
р

жири65.7
р

вуглеводи266.4
р

100 г страви

     

ккал
208.4 ккал

белкі5.3
р

жири7.4
р

вуглеводи29.9
р

 

Рецепт «Комбінований пиріг»:

Інгредієнти

Молоко трохи підігріти, розчинити дріжджі

Додати яйця і сметану, соду. Перемішати.

Муку просіяти. Влити суміш з яєць і сметани.

Вимісити тісто, поки перестане прилипати до рук. Розділити на 2 частини.

Противник змастити маслом. Одну частину розкатати і викласти в форму, зробити бортики. Я зробила розділову смугу і 2 начинки-капуста і яблука, можна з корицею. Накрити другою половиною тесту. Можна змастити яйцем, щоб пиріг був красивим і рум'яним.

Дати трохи підійти і нагріти духовку до 180 градусів. Поставити випікатися. Коли пиріг у духовці підійде, знизити температуру до 160. Приблізний час випічки хвилин 10 при 180 градусах і 30 при160. Дивіться по своїй плиті.

Приємного апетиту