Один з улюблених пирогів моєї родини. Називається так тому, що тісто готується з дріжджів і соди. Не треба довго чекати, поки воно підійде, можна відразу готувати. Ще один плюс- тесту виходить багато. Я роблю відразу 2 пироги в одному, наприклад, половину з тушкованою капустою і половину з яблуками (можна будь-яку, яка вам подобається).. Так що можна сказати:«двічі комбінований». Пиріг виходить великий. Начинку приготувати заздалегідь. Виставляю перший раз. Не судіть суворо. Буду рада, якщо комусь сподобається.
Інгредієнти для «Комбінований пиріг»:
- Молоко - 1 стак.
- Сметана - 1 стак.
- Яйце куряче - 2 шт
- Дріжджі - 40 г
- Сода - 1/2 ч.
- Цукор (Якщо пиріг робити солодкім - 1 склянку цукру) - 1/2 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно (приблизно 1 кг)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі47.6 |
жири65.7 |
вуглеводи266.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.3 |
жири7.4 |
вуглеводи29.9 |
Рецепт «Комбінований пиріг»:
Інгредієнти
Молоко трохи підігріти, розчинити дріжджі
Додати яйця і сметану, соду. Перемішати.
Муку просіяти. Влити суміш з яєць і сметани.
Вимісити тісто, поки перестане прилипати до рук. Розділити на 2 частини.
Противник змастити маслом. Одну частину розкатати і викласти в форму, зробити бортики. Я зробила розділову смугу і 2 начинки-капуста і яблука, можна з корицею. Накрити другою половиною тесту. Можна змастити яйцем, щоб пиріг був красивим і рум'яним.
Дати трохи підійти і нагріти духовку до 180 градусів. Поставити випікатися. Коли пиріг у духовці підійде, знизити температуру до 160. Приблізний час випічки хвилин 10 при 180 градусах і 30 при160. Дивіться по своїй плиті.
Приємного апетиту