Всі ми іноді сумуємо за звичайними зрозумілими смаками, навіть якщо це калорійно, шкідливо і якось не гламурно. Пропонуємо на честь свята забути про фігуру і приготувати цей смачний салат.
У складі є суперполізна зелень, помідори і маслини, а це значить, є ймовірність, що завдяки органічній клітковині на талії відкладеться не весь салат.
Ще по темі: 5 страв з картоплі для стрункості і краси
І зрештою, не можна ж все життя бути рабом стереотипів, один раз можна і потрібно дозволити собі маленьку слабкість. Перевіреним рецептом поділилася з нами єдина і неповторна Лара Кацова з «Домашньої кухні», дивіться відео!
РЕЦЕПТ КЛАСИЧНОГО САЛАТУ З КАРТОПЛІ, БЕКОНА І СИРУ
Що потрібно:
- 500 г дрібної картоплі (в ідеалі використовувати молоду картоплю)
- 200 г варено-копченого бекону
- 50 г твердого сиру
- 100 г рукколи (можна замінити будь-яким листовим салатом)
- 50 г маслин без кісточки
- щіпка орегано або базиліка
- щепітка тімьяна
- 50 мл оливкової олії
- 15 мл яблучного оцту
- 3 великих помідори
- сіль, перець - за смаком
Як приготувати класичний салат з картоплі, бекону та сиру:
- Картопля відварити в мундирі до напівготовності. Потім викласти його на противагу, змащену оливковою олією. Посолити і поперчити, рівномірно посипати тім'яном і орегано. Поставити в розігріту до 220 ° С духовку на 10 хвилин.
- Нарізати бекон невеликими кубиками і обсмажити на оливковій олії. Викласти обсмажений бекон на серветку, щоб позбутися зайвого жиру.
- У миску викласти рукколу, оливки і нарізані помідори. Здобрити оливковою олією і яблучним оцтом, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
- На велику сервірувальну страву викласти рукколу, помідори та оливки, навколо розкласти картоплю, прикрасити смаженим беконом і посипати сиром, натертим на великій терці.