М'які з яскраво вираженим абрикосовим смаком. Ніжні, повітряні. Руки так і тягнуться до тарлки.
Інгредієнти для «Хоменташен з абрикосовою начинкою»:
Тестування
- Масло вершкове - 125 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Йогурт - 1 стак.
- Цукрова пудра - 3/4 стак.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.
Починка
- Курага - 200 г
- Цукор - 3 ст. л.
- Сік апельсиновий - 1/2 стак.
- Вода - 1/2 стак.
Посипання
- Цукровий пудр
- Горіхи
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 15
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири123.2 |
вуглеводи1085.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі4.3 |
жири8.2 |
вуглеводи72.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3 |
жири5.7 |
вуглеводи50.5 |
Рецепт «Хоменташен з абрикосовою начинкою»:
Дрібно нарізати абрикоси і помістити їх в каструлю разом з апельсиновим соком, цукром і водою, перемішати і варити на самому маленькому вогні. (готувати до м'якості).
Подрібнити абрикоси в комбайні або за допомогою блендера.
Замісити тісто з інгредієнтів. Спочатку змішуємо всі інгредієнти, а в кінці додаємо борошно. Олія кімнатної температури, м'яка. Охолодити (в харчову плівку і холодильник на півгодини)
.Розкатати тісто товщиною близько 3 мм і вирізати кола, за допомогою склянки
. Розмістити маленькі кульки в центр кіл тесту і скріпити тісто як на фото.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, до світло-золотистого кольору.
Залишилося печиво посипати цукровою пудрою і за бажанням горіховою стружкою.
Всім приємного апетиту.