Хоменташен з абрикосовою начинкою

Хоменташен з абрикосовою начинкою

М'які з яскраво вираженим абрикосовим смаком. Ніжні, повітряні. Руки так і тягнуться до тарлки.

Інгредієнти для «Хоменташен з абрикосовою начинкою»:

Тестування

  • Масло вершкове - 125 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Йогурт - 1 стак.
  • Цукрова пудра - 3/4 стак.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне/Борошно -5 стак.

Починка

  • Курага - 200 г
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сік апельсиновий - 1/2 стак.
  • Вода - 1/2 стак.

Посипання

  • Цукровий пудр
  • Горіхи

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 15

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5549.6 ккал

белки
63.9 р

жири123.2
р

вуглеводи1085.6
р

Порції

     

ккал
370 ккал

белкі4.3
р

жири8.2
р

вуглеводи72.4
р

100 г страви

     

ккал
258.1 ккал

белкі3
г

жири5.7
р

вуглеводи50.5
г

 

Рецепт «Хоменташен з абрикосовою начинкою»:

Дрібно нарізати абрикоси і помістити їх в каструлю разом з апельсиновим соком, цукром і водою, перемішати і варити на самому маленькому вогні. (готувати до м'якості).
Подрібнити абрикоси в комбайні або за допомогою блендера.

Замісити тісто з інгредієнтів. Спочатку змішуємо всі інгредієнти, а в кінці додаємо борошно. Олія кімнатної температури, м'яка. Охолодити (в харчову плівку і холодильник на півгодини)
.Розкатати тісто товщиною близько 3 мм і вирізати кола, за допомогою склянки
. Розмістити маленькі кульки в центр кіл тесту і скріпити тісто як на фото.

Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, до світло-золотистого кольору.

Залишилося печиво посипати цукровою пудрою і за бажанням горіховою стружкою.
Всім приємного апетиту.