Хлібушок за цим рецептом виходить м'який і повітряний, оооочень смачно пахне молочком, а на смак злегка солонуватий
Інгредієнти для «Хліб № 1 для щасливих володарів хлібопічки»:
- Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.
- Борошно пшеничне/Борошно - 400 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Солод - 2 ст. л.
- Молоко сухе (з гіркою) - 2 ст. л.
- Масло вершкове - 20 г
- Вода - 260 мл
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі61 |
жири22.2 |
вуглеводи372.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі7.6 |
жири2.8 |
вуглеводи46.5 |
Рецепт «Хліб № 1 для щасливих володарів хлібопічки»:
Закладаємо інгредієнти згідно з інструкцією вашої ХП. У мене панасонік, тому спочатку дріжджі, потім борошно і т. д. (вода остання) Цей рецепт для програми «Основний» для маленької булки. Можна готувати і на інших програмах, пропорційно збільшуючи обсяг інгредієнтів.
P.S для тих у кого хліб не завжди пропікається, то раджу змінити закладку інгредієнтів в ХП (знизу-вгору)
Також пам'ятайте, що мірні склянки брешуть (у мене бреше на 150 г, а це вагомо), тому завжди користуйтеся кухонними вагами.
Якщо погане борошно, і після випічки хліб кришиться, раджу додавати солод, хоча б одну столову ложку. Я купую його в магніті, або на ринку, там де торгують спеціями. Все.