Дуже смачний кекс. Випікається з кавово-шоколадного і білого тіста з додаванням вишні. Просочується вишневим сиропом. При цьому біле тісто залишається суховатим, похрустивающим. Для його приготування потрібен час. Скажу так, рецепт вихідного дня:-)
Інгредієнти для «Кекс кавово-шоколадний з вишнею»:
- Масло вершкове - 80 г
- Цукор (120 г в тісто + 100 г для начинки) - 220 г
- Кава розчинна (у мене 1 ст.л.) - 1 ч.
- Яйце куряче - 3 шт
- Борошно пшеничне/Борошно - 220 г
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Вишня (без кісточки) - 250 г
- Какао-порошок - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі51.5 |
жиры |
вуглеводи421.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.3 |
жири9.5 |
вуглеводи43 |
Рецепт «Кекс кавово-шоколадний з вишнею»:
Тепле вершкове масло збиваємо з цукром.
Додаємо каву, розчинену в 1 ст. л. гарячої води.
Вбиваємо яйця. Все ретельно перемішуємо.
Муку змішуємо з розпушувачем тіста. Додаємо цю суху суміш в чашу з яєчно-вершковою сумішшю. Все ретельно перемішуємо.
Ділимо тісто на 2 частини. Одна частина залишається білою, а в другу додаємо какао, ретельно перемішуємо до однорідності. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
Вишню кладемо в каструлю, пересипаємо цукром і проварюємо на маленькому вогні 20 хвилин. Відкидаємо на сито, сироп збираємо для просочення.
Духовку розігріваємо до 180 * С. У
темне тісто додаємо вишню. Викладаємо в змащену олією і посипану борошном (манкою) форму.
Швиденько викладаємо зверху біле тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку. Готовність кексу перевіряємо сірником.
Залишився кекс просочити зібраним сиропом. Для цього в кондитерський шприц набираємо сироп, проколюємо кекс і впускаємо сироп так, щоб вистачило на весь кекс.
Готовий кекс посипати зверху шоколадом або прикрасити шоколадною глазур'ю.
Приємного чаювання!