Кекс кавово-шоколадний з вишнею

Кекс кавово-шоколадний з вишнею

Дуже смачний кекс. Випікається з кавово-шоколадного і білого тіста з додаванням вишні. Просочується вишневим сиропом. При цьому біле тісто залишається суховатим, похрустивающим. Для його приготування потрібен час. Скажу так, рецепт вихідного дня:-)

Інгредієнти для «Кекс кавово-шоколадний з вишнею»:

  • Масло вершкове - 80 г
  • Цукор (120 г в тісто + 100 г для начинки) - 220 г
  • Кава розчинна (у мене 1 ст.л.) - 1 ч.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Борошно пшеничне/Борошно - 220 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Вишня (без кісточки) - 250 г
  • Какао-порошок - 1 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2721.2 ккал


белкі51.5
р

жиры
92.9 р

вуглеводи421.2
г

100 г страви

     

ккал
277.7 ккал

белкі5.3
р

жири9.5
р


вуглеводи43
г

 

Рецепт «Кекс кавово-шоколадний з вишнею»:

Тепле вершкове масло збиваємо з цукром.
Додаємо каву, розчинену в 1 ст. л. гарячої води.
Вбиваємо яйця. Все ретельно перемішуємо.

Муку змішуємо з розпушувачем тіста. Додаємо цю суху суміш в чашу з яєчно-вершковою сумішшю. Все ретельно перемішуємо.

Ділимо тісто на 2 частини. Одна частина залишається білою, а в другу додаємо какао, ретельно перемішуємо до однорідності. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Вишню кладемо в каструлю, пересипаємо цукром і проварюємо на маленькому вогні 20 хвилин. Відкидаємо на сито, сироп збираємо для просочення.

Духовку розігріваємо до 180 * С. У

темне тісто додаємо вишню. Викладаємо в змащену олією і посипану борошном (манкою) форму.
Швиденько викладаємо зверху біле тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку. Готовність кексу перевіряємо сірником.

Залишився кекс просочити зібраним сиропом. Для цього в кондитерський шприц набираємо сироп, проколюємо кекс і впускаємо сироп так, щоб вистачило на весь кекс.
Готовий кекс посипати зверху шоколадом або прикрасити шоколадною глазур'ю.

Приємного чаювання!


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND