Їжачки під морквою

Їжачки під морквою

Ніжні м'ясні їжачки під морквою.

Інгредієнти для «Їжачки під морквою»:

  • Яловичина (парна) - 500 г
  • Ріс - 1 стак.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 3 шт
  • Томатна паста (або кетчуп) - 4 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Спеції (сіль, перець чорний мелений)
  • Олія рослинна (для смаження)
  • Борошно пшеничне/Борошно

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1924.4 ккал

белкі122.3
р

жири83.3
р

вуглеводи175.9
г

100 г страви

     

ккал
165.9 ккал

белкі10.5
р

жири7.2
р

вуглеводи15.2
г

 

Рецепт «Їжачки під морквиною»:

Рис відварити і охолодити.

Прокрутити м'ясо і цибулю через м'ясорубку, я зазвичай кручу 2 рази, але можна і один.

В отриманий м'ясний фарш сипати відварений рис так, щоб м'яса було все-таки більше, ніж рису. Перемішати. Додати 1 -2 ст. л. кетчупу і майонез, посолити і поперчити.

Скатати їжачки і обваляти в борошні. Обсмажити на олії з двох сторін до рум'яної скоринки і викласти в форму.

Нагріти духовку до 220 С.

Морковь нашинкувати довгою соломкою і покрити їжачки.

Кетчуп, що залишився, розвести окропом, злегка посолити і залити їжачки до половини.

Накрити фольгою і поставити в духовку на середню полицю. Залишити томитися хвилин 40. Якщо потрібно, поставити нижній обдув. Хвилин за 10 до закінчення фольгу зняти і підрум'янити.