Ніжні м'ясні їжачки під морквою.
Інгредієнти для «Їжачки під морквою»:
- Яловичина (парна) - 500 г
- Ріс - 1 стак.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 3 шт
- Томатна паста (або кетчуп) - 4 ст. л.
- Майонез - 1 ст. л.
- Спеції (сіль, перець чорний мелений)
- Олія рослинна (для смаження)
- Борошно пшеничне/Борошно
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі122.3 |
жири83.3 |
вуглеводи175.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі10.5 |
жири7.2 |
вуглеводи15.2 |
Рецепт «Їжачки під морквиною»:
Рис відварити і охолодити.
Прокрутити м'ясо і цибулю через м'ясорубку, я зазвичай кручу 2 рази, але можна і один.
В отриманий м'ясний фарш сипати відварений рис так, щоб м'яса було все-таки більше, ніж рису. Перемішати. Додати 1 -2 ст. л. кетчупу і майонез, посолити і поперчити.
Скатати їжачки і обваляти в борошні. Обсмажити на олії з двох сторін до рум'яної скоринки і викласти в форму.
Нагріти духовку до 220 С.
Морковь нашинкувати довгою соломкою і покрити їжачки.
Кетчуп, що залишився, розвести окропом, злегка посолити і залити їжачки до половини.
Накрити фольгою і поставити в духовку на середню полицю. Залишити томитися хвилин 40. Якщо потрібно, поставити нижній обдув. Хвилин за 10 до закінчення фольгу зняти і підрум'янити.